Закарпатців попереджають за використання комуністичної символіки можна отримати до 5 років

2
17

З 21 травня в силу вступив закон «Про декомунізацію», який був опублікований в газеті Верховної Ради «Голос України».

Як відомо, 9 квітня Верховна Рада України ухвалила закони про декомунізацію українського суспільства, а 15 травня 2015 року

Президент України Петро Порошенко підписав ці закони, а саме:

Закон «Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 рр.». Даний закон відкриває громадянам доступ до архівів репресивних органів комуністичного режиму за всі роки радянської влади;

Закон «Про правовий статус та вшанування пам’яті учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті» - визнає ветеранів ОУН та УПА воїнами за незалежність;

Закон «Про увічнення пам’яті перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 рр.»;

Закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки».

Ними забороняється радянська символіка, засуджується комуністичний режим,  відкриваються архіви радянських спецслужб та визнаються борцями за незалежність України УПА й інші організації.

Відтепер використовувати символіку комунізму дозволяється лише у музеях, тематичних виставках, освітніх матеріалах та посібниках. Дозволена комуністична символіка і на надгробках та пам’ятниках, розміщених на кладовищах, а також під час реконструкції історичних подій та при колекціонуванні даної символіки.

За виготовлення, розповсюдження і публічне використання забороненої символіки, виконання гімнів можна отримати до 5 років позбавлення волі.

Управління інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА

 

Коментарі

М
микола

нажаль, ще не всіх придурків закрили в ЧІКОШІ!!!

ДМ
до миколи

таких викладачів будеме гнати нахуй за перевал,скоте полячний

О
Окара

Полный бред!

ДМ
до миколы

пишов ти нахуй тумане ебуче..не любиться ти российська мова? уйми хуй та застрелись ...поскуда це ти , кить туй ображаешь людей..

М
микола

Прийди через півгодини на логойдув базар, Я ВИКЛАДАЧ, вчу таких отприсків як твої діти, чи внуки, прийди я тобі і машину покажу, і будинок! А ти паскуда хоч навчися говорити на тій мові, чий хліб жреш!!!

ВД
Віталя до івану

А зарплата, зарплата забули написати яка була?

М
микола

Я,був на так званому зльоті полтінформаторів СССР в Артеку в 1986 році, в нас був круглий стіл з відомим на той час тв-оглядачем Ігорем Фесуненко вів передачу(сегодня в мире).І цей розумний чоловік в 1986р. казав про штучну державу типу СССР,і Расія. Хто ХОЧЕ КОВБАСУ, ХЛІБ,І НАШЕ "КОФЕ" ПО 9 КОП.-ЕЖАЙ НА ДОНБАС В ссср.ЯКБИ НЕ ЗАКАРПАТТЯ ТИ Б, НЕ ЗНАВ ЩО ТАКЕ "КОФЕ"-МОНГОЛО-ТАТАРИ.ПОЗОР!!!

В
Вуйко

Паплюжать свою iсторiю, не мають майбутнього. Це було, нiхто це вiдмiнити нiякими законами не зможе. А тепер платiть за все по свiтовим цiнам, тiльки роботу ще треба добряче по шукати, а тi що i мають роботу пiсля сплати всiх послуг ще на довг просять. Тодi за комуняк тунiядцiв ставили на вид, наказували, а тепер чоловiк хоче, а роботи нема, пiдприємства закрили, щоб все готове привезти iз закордону. Система не того калiбру.

В
Ваня

Хіба архіви спецслужб не відкриті? Вони вже давно відкриті. Це все нагадує ломлення у відкриті двері.

BP
berenics petro

A schozs bude z timi,hto za chasiv kommunizmu buv u Mukachovi persim sekretarem misjkomu kompartii? Polivina tih scho zaraz praczjujutj v miskradi budvi momunjaki z6 velikim stazsem.A kim bud batjko samogo prezidenta Porosenko ta jogo tjestj? Podurili na czih pitannjah u toj chas koli ljui ne majutj zajvoi kopijki na scho zs zsiti. Ja pravik tovaris Lengyel?

К
КГБ

А чому у міській раді висить портрет першого секретаря КПУ

В
василь

шкільна фоорма часів ссср заполонила місо, батьки одягли дітей у заборонене! куди дивляться правохоронці?

И
ивану

да ! не забывайте!!!про кофе по 9 коп, за хлеб по 16( все Закарпатье свиней этим хлебом кормило)бесплатное обучение, лечение, квартиры, путевки на море ,отсутствие бомжей и наркоманов, 2 мента на весь варош,пиво по 25 коп, кино по 20, карусели в парке по 20 коп..И МНОГОЕ ДРУГОЕ !!! А ВСЕ ОСТАЛЬНОЕ : ЗВЕЗДЫ, ЗНАМЕНА, БЮСТЫ И ПАМЯТНИКИ НХ!!!!!!

І
Іван

Давно пора, але не забивайте за корупцію і економіку!

Я
я

даааа, власть у вас зашибись. А вы терпите теперь, европейцы.

М
Маразм

Теперь ветеранам ВОВ запретят носить медали и фуражки со звездами?!!

М
М-даа

Країна дурнів...

Читайте також