Закарпатців просять не панікувати і не змітати все з полиць магазинів

14
37

Останніми днями в обласному центрі спостерігається масове скуповування населенням продуктів харчування. Особливо виражений ажіотаж відбувається в роздрібній торговій мережі, а саме в супермаркетах та продовольчих магазинах, де на сьогодні діють ще помірні роздрібні ціни.

За словами менеджерів торговельних мереж, населення розкупило більшість вітчизняних продуктів,  таких як: борошно, цукор, крупи, макаронні вироби, олію та навіть дорогу імпортну оливкову олію. Люди мішками несуть до каси цукор, крупи, макарони. Скільки часу треба стандартній родині з двох дорослих і двох дітей, аби міх борошна переробити на пироги та млинці, не може прикинути експерт харчової галузі, тому робить висновок: те, що не з'їсть інфляція, підточить навала комах.

Однак коли всі навколо гребуть, логіка відмикається, а порожні полиці лише додають ажіотажу. Все це призводить до  порушення напрацьованих торговельно-економічних відносин між суб'єктами господарювання, руйнування логістичних схем поставки продукції у роздрібну мережу області.

Усім відомо, що супермаркети – це, в основному, підприємства – юридичні особи, які в більшості випадків здійснюють діяльність на умовах загальної системи оподаткування, тому ця діяльність легалізована та прозора як для фіскальної служби, так і для інших контролюючих органів. Керівники зазначених торговельних мереж забезпечують безперебійну діяльність на основі договорів з постачальниками  товарів, які укладаються із виробниками (дистриб’юторами) на підставі професійних розрахунків менеджерів щодо попиту, пропозиції та нормативів залишків товарів. Ажіотажний попит випереджує планові поставки товарів, чим провокує тимчасовий дефіцит,

Ситуація, що склалась в торгівлі сприяє проявам спекуляції з боку недобросовісних учасників торговельного процесу. До прикладу, на ринках  ціни на ідентичні продовольчі товари на порядок вищі. Деякі недобросовісні фізичні особи підприємці, які працюють на ринках (їх діяльність знаходиться поза статистичним обліком), скуповують продовольчі товари в торговій мережі, а далі реалізують їх на ринках за вищими цінами, наживаючись на пересічних громадянах. Дехто пояснює скуповування товарів, як  інвестиції в майбутнє (притримуючи товар, вичікуючи вигідніших умов на валютному ринку).

Ті самі продовольчі товари середнього цінового сегменту спокійно лежать на складах. Однак відсутність адекватного розуміння, що відбувається з гривнею і чим усе закінчиться, провокують продуктовий масовий психоз серед громадян.

Слід зауважити, що дефіциту харчів в Україні не має і не буде, тим паче у Закарпатській області, яка межує із країнами Євросоюзу та сільське населення якої становить понад 60 відсотків. Структура агропромислового виробництва є наближеною до ресурсних можливостей області. Сільгоспвиробники області здатні частково забезпечити потреби міського населення певними видами продуктів харчування (овочі, картопля, фрукти та м?ясомолочна продукція).

Просимо краян бути поміркованішими та не піддаватися панічним настроям.

Департамент економічного розвитку і торгівлі Закарапстької облдержадміністрації

Коментарі

ПК
просто Кум

Самі люди збільшують ажіотаж навколо продуктів. Сьогодні долар впав, ціни впали? Багато продавців самі себе заганяють в яму, на прошлому тижні я купляв дитині спорядження так вони його перерахували в долар... головне старий цінник в гривнях. Я запитав що ви купляли товар по гривні, по старій ціні то чому ви перераховуєте? Відповідь була простою: як я поїду до Ширави або в Венгрію на басейни, я літом хочу віддихати.. Після цих слів я зайшов в інтернет в спортивний магазин і заказав все за 260грн., з доставкою, у нас точне таке було за 610грн.

З
закономерно

грустно, но заслуженно.

У
увага

Разогнали мусора валютный майдан били женщин дубинками нужно подыматся эта власть наступает на теже грабли.

ДЗ
до закарпатця

Все правильно но наша власть еще хуже путина тот хоть бабки платит своему народу.

З
Закарпатец

я не закарпатец, я ватный тролль и кацапо-парашное педрило, а путин-хуйло, оккупант, ботоксный шизофреник и педофил

В
вуйко

дуже прикро, але мукачево.нет - став плацдармом для ватних хуйлотролів адміни, що ви там спите на роботі? чого не блокуєте цих хуйлостанських коментаторів? чи може ви підримуєте окупантів териростів і лугандонців?

Л
лоліта

А Ви запитаєте чого в маленьких АВС така різниця в ціні, скажу бо на районі всі один одного знають, совість не позволяє, хоча в одному АВС де хороші хазяйва і завжди багато людей вчора ввечері сіль 2,40грн. а в іншого де завжди чомусь пусто така сама 6,00грн. Це мої особисті спостереження, одна в Нас проблема,коли бачимо можливість урвати заробити про все забуваємо...

Л
лоліта

Мука 9грн кг в маленьких АВС на приклад вул.Корятовича, вул.Другетів, а на рахунок того, що буде далі десь через тиждень антимонопольний комітет возьметься за великі супермаркети, і ціни стануть на місто цукор район 12,00 грн., мука 8-10грн. за кг, тому зараз купувати, це давати не чесним людям заробити, а потім кажуть піст, треба добро робити, яке добро якщо мука сьогодні на базі 8грн. за кг, а на п"яному базарі її продають за 16-18грн., бо люди вже нікому не вірять! Ті хто сьогодні так наживається на бідних, зневірених людях може задумаєтесь скоро Пасха треба буде йти сповідатись...

*
**

Поэтому и поднимают цены, потому что люди все скуповывают.Не покупали бы люди товар по таким ценам, и цены бы опустили. Все равно продуктов не наберешся...

*
**

Поэтому и поднимают цены, что люди все скуповывают.Не покупали бы люди по таким ценам, и цены бы опустили

Я
я

Госрезерв Украины пустой,пенсий и зарплат бюджетникам уже через месяц, видимо, не будет. Так что это уже конец проекту Украина. И это не паника, а факт.

Ф
ф

А цукерки рошен ще не розібрали. Тоді поспішайте!

7
777

А украинская власть не сорится а зарабатывает во как и в россии точно так но теперь уровень жизни там раз в 5-7 лучше.

ДН
до Нелi на 20:40

Ти тупа пиз...до. У Криму вже говорили за чемодан i вокзал. Хочеш щоб i Закарпаттi так було?

M
Mulidran

Діма+Діма, якщо вже вам так треба утримувати рейтинг цього сайту будь-якими засобами , то чому б вам, наприклад, не: 1) виділити обговорення тем в окремий форум; це не важко в технічному плані; 2) запровадити оплату за коменти у найбільш злободневних статтях; Або ж, просто чесно зізнатися: так, ми недостатньо професійні у діджитал мас-медіа, щоб утримати популярність сайту, не залучаючи такі методи, як потакання кремлеботам, бо вони провокують срач в коментах, і тим самим -приваблюють трафік за рахунок тих, хто випускає свою злість у холіварах/срачах або просто отримують задоволення, читаючи їх.

НД
неля до 777

Не подобається-чемодан вокзал путін!!!українці- роботящі,а для росіян головне -пожрать побухать поспать

ДЗ
До закарпатця

парашенко и путин хуйло ла ла ла.

З
Закарпатец

Толян у меня в Росси есть друг он под Калугой свиней разводит - поедь к нему ? Платит он хорошо почти 1000 евро в месяц

З
Закарпатец

Жить стало лучше, жить стало веселей

ДН
до н

Родився у мункачі нигде жити як руські і шваби не будеш будеш лем закарпатець ош нет айбо тоти арієць мюнхенський.

Н
н

краще буду жити як німці як мадяре но не як пянь кончина руська

СВ
Син Віктора Б

Абсолютно згоден.

Ф
Філолог

Слабкі держави завжди розпадалися під впливом зовнішніх і внутрішніх не гараздів так було із югославією австо-угорщиною подівіться які маленькі країни а якими були раніше срср теж розпався іза слабкості і кожна велика країна в прямому і переносному значені може розпастися можливе і росія теж але коли точно не знає ніхто

Д1
до 17.42

наша "великая революция" стала причиной и решения крыма убежать из "дружной" нашей многонациональной семьи и развязанной гражданской войны. Это неудивительно - майдан обусловил дебильную человеконенавистническую риторику наших радикалов. А слово всегда влечет за собой материализацию в Деле! Господи, прости и спаси Украину!

7
777

Мы же скорей культурно ближе к россии чем к немцам испанцам или нет сами походу хорошую жизнь себе не обеспечим нужно жить за счет кого-то россии или запада поверьте жили бы лучше русских все бы воевали или бы воевали если руководители и олигархи нашей страны ишли бы в 1 рядах ваше мнение.

Т
толя

Нашел чем гордится . Пянь никому не нужна .

7
777

Если у нас один путь с россией то нужно максимально это использовать для украины и я что то не слышал о русских дом работницах в италлии или русских мужиках на стройках в чехии

Т
толя

А разве КОМПЛЕКС НАПОЛЕОНА МОЖНО РАЗДРАЗНИТЬ . У него же на лбу выгравировн СССР .

7
777

Мы живем в мире где все ничестно где убивают насилую и грабят и говорить о том что если путин не напал а какого хера его дразнить.

1
111

Майдан обвалив гривню, се правда, але киби не війна, так і був би долар по 12 гривень, но може маленько більше.

ОД
оследнему до 17.35

Так ведь если бы русская ПИ... РАЦИЯ , не окупировала КРЫМ , ничего бы этого не было .

7
777

С януковичем всем плохо а з порохом который согласился воевать с россией по велению америки хорошо думайте тупицы за кого вы голосуете все в политике пидарасы не верьте никому.

7
77

мука 26,60 (( само дешевша..

ЩП
що по чому

а мука, рис по чому теперь ?

Н
незнайомка

підприємцям хвіст піджимають і вони вимушені ціну піднімати. А ми мусимо встигнути купити необхідне по старим цінам. Чи вони пропонуЮть нам виздихати? Ціленаправлено винищують українців як націю. Різними способами.

Я
я

А ти не поднімай ціни на товар і паніки не буде!!!Слабо???!!!а то паніка і паніка.Люди копійки зекономили бо купили по старим цінам.

Я
я

Сволочі як не змітти якшо цукор вранці по 17 був а ввечері по 25? Набирайте дорогі мої співмешканці все що можете винести і на що кишеня дозволяє!

Читайте також