Закарпатців уклінно просять оформити субсидії

3
0

Відповідні служби працюють без перерв і в суботу

Сьогодні, 30 жовтня, під час прес-конференції начальник головного управління праці та соціального захисту населення Закарпатської ОДА Віктор Мацола звернувся до всіх малозабезпечених громадян із проханням оформити житлові субсидії. З метою оперативного вирішення питання призначення субсидій, прийом документів в управліннях праці та соціального захисту населення здійснюється щоденно, без обідньої перерви, в т.ч. робота організована і у вихідний день – суботу до 13 години. Заяви від громадян приймаються як в управліннях праці, так і уповноваженими особами при сільських та селищних радах. Про це повідомив власкор ЗІКу.

Віктор Мацола розповів, що з початку опалювального періоду на Закарпатті спостерігається тенденція до збільшення кількості отримувачів субсидій. Станом на 1 жовтня цього року в області призначено субсидій на житлово-комунальні послуги 16 303 сім’ям. Користуються такою субсидією наразі 9 234 сім’ї, що на 3 708 сімей, або 1,7 рази більше, ніж у вересні минулого року, тобто перед початком опалювального періоду. Субсидію на тверде паливо і скраплений газ призначено 10 371 сім’ї, що на 4 226 сімей або в 1,8 рази більше, ніж за такий же період минулого року.

Право на призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг мають сім`ї, у яких розмір плати за житлово-комунальні послуги у межах норм споживання з урахуванням пільг перевищує обсяг визначеного Кабінетом Міністрів України обов`язкового відсотка платежу (15 чи 20 відсотків середньомісячного сукупного доходу).

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також