ЗакДУ слідом за МДУ також відмовляється приєднуватися до УжНУ

31
31

Ректор Закарпатського державного університету Федір Ващук від імені колективу вишу звернувся до глави держави, прем'єр-міністра, міністра освіти та голови Закарпатської ОДА з проханням вилучити університет з переліку закладів, які планується долучити до Ужгородського національного університету в новій редакції постанови уряду.

Президенту України Януковичу В.Ф.

Прем’єр-міністру України Азарову М.Я.

Міністру освіти і науки, молоді та спорту України Табачнику Д.В.

Голові Закарпатської державної адміністрації Ледиді О.О.

Вельмишановний пане Президенте!
Шановний Миколо Яновичу!
Шановний Дмитре Володимировичу!
Шановний Олександре Олександровичу!
 
Як стало відомо з інформації узакарпатськихЗМІ, поширених політичною партією «Єдинийцентр», на засіданні Кабінету Міністрів України 17 серпня2011 року,з голосу, без проходження встановленої процедури погодження,розглядалося питання про внесення змін до розпорядження КМУ від 10 серпня поточного року № 760-р щодо реорганізації вищих навчальних закладів Закарпатської області. 
 
Під час такого розгляду, його ініціатором (лідером політичної партії «ЄЦ»), було проінформовано Кабінет Міністрів,що пропонованіним зміни до розпорядження підготовані «професіоналами освіти» та погоджені у трудових колективах  трьох вищих навчальних закладів, які ліквідуються внаслідокпростого механічного приєднання до четвертого,як передбачається можливою «новою редакцією» розпорядження.
 
Інформуємо Вас, що цим самим Кабінет Міністрів було введено в оману. Вважаємо недопустимим прецедентом можливе прийняття рішення, яке стосується 10 000 осіб – членів колективів вищих навчальних закладів без їх участі і навіть без належної експертизи Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.
 
Запропоновані з голосу на засіданні Уряду «зміни» повністю перекреслюють сутність прийнятого раніше розпорядження, яким передбачено рівноправне об’єднання вишів зі створенням на їх базінової юридичної особи.
 
4000-й колектив Закарпатського державного університету висловлює рішучий протест проти обговорення питання, яке визначає подальшу долюйого кожного студента та викладача,  без попереднього вивчення думки і позиції професорсько-викладацького складу, Студентської ради, профспілкового комітету.
 
 Вважаємо неприпустимим механічне  приєднання(ліквідацію) одного з найсучасніших  Європейських вишів 4-го рівня акредитації,з розвинутими міжнародними зв’язками,потужною матеріальною та найпотужнішою в регіоні базою інформаційно-комп’ютерних технологій, яким є Закарпатський державний університет, до Ужгородського національного університету  з його безпрецедентно занедбаною за останні роки навчально-науковою та матеріальноюбазою.
 
Можливе прийняття вищезгаданих «змін» до  розпорядження КМ грубо суперечитиме чинному законодавству України та покладеним на неї міжнародним зобов’язанням,пов’язаним з її входженням до Європейського освітнього простору. 
 
 Затвердженим та зареєстрованим у встановленому порядку у Міністерстві освіти і науки України Статутом Закарпатського державного університету передбачено,що будь-яка реорганізація закладу можлива тільки за погодженням трудового колективу.
 
Будь-яка інша процедура обов’язково буде оскаржена колективом у судовому порядку як у вітчизняних, так і в міжнародних судових інституціях. Залишаємо за собою право звернутися також за підтримкою до Міжнародних освітньо-наукових організацій, членами яких є університет.
 
Просимо Вас дати доручення,при підготовці  запропонованої так званої  «нової редакції» рішення Уряду,  щодо реорганізації закарпатських вищих навчальних закладів, якщо така буде готуватися, вилучити положення,що стосуються Закарпатського державного університету,тим самим, крім іншого, запобігти проведенню масових акцій протесту у колективі на передодні  свята 1-го вересня.
 
За дорученням колективу, з повагою
 
Ректор Закарпатського державного університету,доктор технічних наук,професор,член ради ректорів Європи,член вчених Рад та почесний доктор ряду зарубіжних університетів 
 
              Ф.Г.Ващук
 
Нагадаємо, що зі схожим звернення вчора виступив ректор Мукачівського державного університету Юрій Мигалина.

Коментарі

W
wlndonjpkh

HOE76L , [url=http://tkvecyawcyqk.com/]tkvecyawcyqk[/url], [link=http://cbispujisfdj.com/]cbispujisfdj[/link], http://kpshcjzrpkub.com/

Р
Реальність

Почитайте цю статтю, тут досить гарно все пояснено. Не робіть з себе дурнів http://www.tribuna.org.ua/articles.php?id=445

Z
Zavrina

My hat is off to your astute commnad over this topic-bravo!

В
Вженестудент

Я проти суперечки між студентами будь-яких вузів; я за те, що всі вузи є рівноправними, а всі студенти - найкращими. Студенти, у цій ситуації потрібна ваша підтримка спільна домовленість, а не, вибачте, "обсирання" інших вузів. Для кожного його виш найкращий і це зрозуміло всім. Ніхто не сперечається. Але українська літературна мова для всіх одна. Тож, професорсько-викладацький колектив вузу європейського рівня, візміть до рук посібник з СУЛМ. До речі, СУЛМ розшифровується як сучасна українська літературна мова. "Українська Мова: Підручник для 7 класу" - саме ваш рівень. Почитайте. Знайдете багато цікавого і нового!!!

П
Простолюдин

Я не знаю чого ви всі воюєте!!! Всеодно влада зробить по своєму! Це питання вже давно вирішили за нас. Ясно, що ми прості студенти, будемо відстоювати свій ВУЗ, але подумайте у кожного університета є свої сильні сторони, тому не кажіть що ЗакДУ краще ніж УжНУ і навпаки. Особисто я студент ЗакДУ і мені там дуже подобається, і я впевнений, що студентам УжНУ також подобається їхній університет. До лампочки казати: "УжНУ - гамно", "ЗакДУ - чмо" тому, що це не вплине на розвиток подій, а тільки розведе ворожнечу! Я буду чекати подальшого розвитку подій, щоб нанести удар коли це потрібно...

А
Андрій

2 Yuriy: "Всі наші ВУЗи є рівноправними." Рівноправними не тотожньо "рівними", різниця тонка для сприйняття, але важлива. Кулінарний технікум теж має рівні права з ВУЗом - надавати освітні послуги. Але якшо заявити: треба обєднати РІВНОПРАВНО Фанчіковький кулінарний технікум з Могилянкою, бо в Фанчікові є 2 спеціальності (офіціант, кухар) і вони дипломи видають і "економічно ефективні" - на вас подивляться, як на божевільного. Тому з псевдориторикою Лєопольдівською, якою намагаєтеся замінити обєктивний аналіз - на фконтактікі.

Y
Yuriy

Ох, і дискусії пішли... Тут якось виходить не за правилами іноді. Оскільки вже почалось об'єднання універів, то його не спинити. Чутки про об'єднання точились вже десь років напевно два. І як не крути, а настав час. більшість із закарпатців навчались в одному з цих університетів. Кожен має друзів в одному з них. І звісно кожен буде за те, щоб його університет був головним, найкращим. Але в такому випадку не буде як солідарності, так і рівності, дружності. Саме тому єдиним виходом може бути те, що всі універи розформовуються і сворюється єдиний університет. Саме цим забезпечиться рівноправність. Адже якщо просто три універи приєднають до якогось, то вийде ніби він найголовніший. А то не так! Всі наші ВУЗи є рівноправними. Стосовно ректора, ну нам студентам та випускникам то не вирішувати. Вирішить або колектив універу, або міністерство. Написано багато, але мета одна. Рівноправне об'єднання ВУЗів Закарпаття в єдиний Закарпатський національний університет!

8
863782

ти гав***юк потеряний!!!!!!!!!!

М(
М.Ф, (Київ)

Який Ви все-таки блазень, Федоре Григоровичу! За крісло й знищення Ужгородського університету - готові на все. Ви ж знаєте, що у Вас "т-а-к-а!!!" кількість викладачів існує тільки на папері. А ще надумані фахівці з науковими ступенями, подані в ліцензійних та акредитаційних документах у міністерство й ДАК, щоб відкрити нові спеціальності. Давайте перевіримо, скільки у Вашому університеті докторів і кандидатів наук за деякими спеціальностями (економічні, міжнародні відносини,переклад, психологія й т.п.), де Ви отримали 4-й рівень акредитації з чужими докторами. Якщо запровадять нову редакцію Закону "Про вищу освіту", то ЗакДУ з часом буде гаплик. УжНУ теж не варто Вас брати, бо вони втратять рейтинг і опиняться десь у хвості, адже у Вашому університеті працюють їхні ж викладачі. Ваші походеньки до міністерства з кляузами вигядають принаймні некультурно й нагадують коментарі дітей, що спілкуються на цій сторінці. У декого в міністерстві визріває, до речі, ідея добре перевірити й ЗакДУ.

Ш
Шлямбур

Є система української коректури "Рута-Плай". Хоча застаріла, але краще вже вона...

A
Aндрей

2 Редакция: стоило бы перед обращением написать "печатаем с сохранением авторской орфографии и пунктуации". Просто чтобы не сложилось впечатления экономии м-нет на корректорах-редакторах. нием авторской орфографии и пунктуации". Просто чтобы не сложилось впечатления экономии м-нет на корректорах-редакторах.

В
Віталій

Нехай ЗакДУ, МДУ і ЗХІ об'єднують в один університет. А УжНУ хай лишається. Будуть в Закарпатті два гранди освіти буде справедлива конкуренція.

E
Edo

Федір Григорович заслуговує на повагу.Адже з нуля за 15 років підняти вуз до Європейського рівня-це велике досягнення!!!

E
Edo

Юрко.Ващук був ЗА створення єдиного окремого та унікального університету, а не частиною УжНУ. Ось цитата(із звернення-19.08.11) "Вважаємо неприпустимим механічне приєднання(ліквідацію)одного з найсучасніших Європейських вишів 4-го рівня акредитації...", та інша(інтервю-8.08.11) "– Безумовно, повинно відбуватися тільки рівноправне об’єднання державних вищих навчальних закладів. Оскільки лише такий підхід може стати запорукою усунення будь-яких перекосів... Тобто, ні в якому разі не може йтися про приєднання чи під’єднання тощо..." Уважним треба бути!

Е
еліс

Юрко, а чого ти вирішив що Ващуку не вдалося стати супер ректором??? Вдалося!!!!!! адже він і є супер ректор. А щодо грошей, тут все ясно. Заздрість погане діло.

Ю
Юрко

ви всі говорити Що закду краще ви шо люди не памятаете шо сам Ващук(ваш няньо )говорив шо обеднання то супер а зараз говорить зовсім інші слова...в.ін просто Хер.....не получилося то шо він хотів,стати супер ректором та спасае свое гавно.....ващук якшо ти мене читаеш.... то я скажу шо тбе зробили по повній і ти слабак твої гроші нічого не рішають)

E
Edo

В УжНУ досить сильний професорсько-викладацький склад велике історичне минуле, високо-розвинута наукова база...Але через цей "авторитет" і сесію дорого складати(не враховуючи знання).Студенти УжНУ: вам цього не варто приховувати.Якщо ЗакДУ і "гавно", то добре що не в тій огидній ж.пі під назвою УжНУ.

Е
емма

до чого тут кафедра? я не пишу десертацію щоб кожну помилочку дивитися! а вам правда очі коле, що ЗакДУ краще за УжНу. І що таке синтакис розумнику? Я знаю лише за синтаксис!!!!

Е
емма

до чого тут кафедра? я не пишу десертацію щоб кожну помилочку дивитися! а вам правда очі коле, що ЗакДУ краще за УжНу

С
Санько

Шлямбур, вона ж Українську не підтримує)))

С
Санько

антиващук написал "19.08.2011 19:42 ЗакДУ гавно!" Ну что же еще можно ожидать от культурного студента с УжНУ....

Ш
Шлямбур

При всій повазі до ЗакДУ в тексті звернення купа орфографічних та стилістичних помилок, описок, русизмів. Це і є хвалений університет європейського взірця? Де кафедра української мови? Використайте накінець перевірку орфографії та синтакису системи Microsoft Word...

Е
емма

Антиващук ти напевно вчишся в УжНУ і вас там культурі мовлення ненавчають

A
angel

Модератори тут існують?????

A
angel

Вам не ганьба?????? "Антиващук" держіть себе в руках!!!!!!!!!

Е
емма

такої курупції як в УжНУ НЕВИТРИМАЄ ГАМАНЕЦЬ ПРОСТИХ ЛЮДЕЙ!!! А ЗакДу для багатьох є досить альтернативним варіантом

Л
Львов

нашо нам УжНУ в нас у Львові філія від ЗакДУ норм універ..) а то обєднання тож саме шо конкурентів всіх в політиці обєднати і буде повний срач..!!!

С
Санько

Молодці підтримую!!!

E
Edo

Цього й треба було очікувати!!!Яке приєднання, якщо Ващук вже колись відєднався від УжНУ(згадаємо УжДІІЕП).Бути приєднаним до УжНУ, і бути рівноправною частиною великого університету(ЗакНУ)- велика різниця! "Всё что ни делается - всё к лучшему".

O
ok

Щиро вдячний Вам, Федоре Григорієвичу!

Н
Настя

Молодець. Не дамо ображати наш ВУЗ.

Читайте також