Захисник ФК "Закарпаття" Антон Шендрик попався на допінгу

8
0

проби на допінг були взяті в серпні

Двоє українських футболістів попалися на допінгу. "Відзначилися" півзахисник київського Арсеналу Олександр Данилов і захисник Закарпаття Антон Шендрик.

Проби на допінг у цих футболістів були взяті в серпні, і вони дали позитивний результат. 

Представник медкомітета ФФУ В'ячеслав Попов прокоментував цю ситуацію: "Лікар Арсеналу Леонід Миронов був дискваліфікований на дев'ять місяців за неприпустиму халатність. У Данилова було обмеження корінця шийного відділу, та з метою прискорення лікування йому ввели гормальний препарат - дексометазон. Якби при заборі проби Миронов вказав ці дані, то проблем би не виникло. Але він забув це зробити, за що і буде покараний. Футболістові було зроблено зауваження, як і керівництву клубу, за непрофесіоналізм у питаннях допінг-профілактики. За інших обставин ми могли дискваліфікувати його на два роки " .

У Шендрика трохи інша історія, говорить Попов: "У нього був закладений ніс. Він пішов до лора, той виписав йому спрей, який заборонений для спортсменів згідно списку Всесвітнього антидопінгового агенства. Згідно з контрактними зобов'язаннями, Шендрик повинен повідомляти клубним медикам про всіх прийнятих ним препаратах . Про спреї він промовчав - ось і результат. Його на місяць відлучили від ігор чемпіонату, а лікарів ужгородського клубу оштрафували ".

Це вже не перший подібний випадок. За власну неуважність на два місяці був дискваліфікований гравець Металіста Валентин Слюсар.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також