Закон про мову: Угорщина сподівається, що Зеленський допоможе угорцям Закарпаття

18
44

Міністерство закордонних справ Угорщини досить стримано відреагувало про підписання Президентом України "Закону про мову". Цього разу обійшлося без шантажу і гучних заяв.

"Новий закон України про мови суперечить її міжнародним зобов'язаннями та обмежує права національних меншин", - йдеться у заяві угорського уряду.

Відповідно до заяви, нове українське законодавство позбавляє етнічні меншини їхніх набутих прав і "відображає філософію Президента, що відходить, тобто Петра Порошенка".

Також угорський уряд сподівається, що вирішить питання навколо угорців, що проживають в Україні, з новим президентом - Володимиром Зеленським.

"Ми зацікавлені у відновленні збалансованих і дружніх зв'язків між Угорщиною та Україною і сподіваємося, що український президент буде відкритий для таких зусиль", - зазначили в угорському відомстві.

Коментарі

О
Олег

Клен 12:03 А чого про Українське сало не згадав ?

М
Мукачiвець

К предыдущему. А при чем тут евробляхи ?

К
Клен

14:00 Кончиш, як оселя запалає разом із авто на євробляхах, а редакційні підтримають, коли хата горіла палАла, під ней редакцья стояла, дурну макітру чухала...

О
Олег

Досить вже з тим конченим законом. Коли на решті вже зроблять вулицю Автомобілистів і Берегівську об'їздну у Мукачеві ??? Це як на мене більш важливе питання.

ДК
До клена

Кажеж на богом данiй землi ? Який Бог ? Ти його бачив ? Нахер цю хрень пишеш ?

К
Клен

Хоч комусь при тямі спадає на думку реалії т.з. "гобалізму" французський Конь'як, Шампанське, Пармезан... і "Карпатський мед", "Мелітопольська черешня", "Херсонський кавун" "Рахівська бриндзя"...Любіть Україну, шануйте Власну оселю і нехай Вас Господь благословить на нашій Богом даній землі.

Д0
ДО 09:09

Петро ти подумав що написав*Світ іде до глобалізації, всі мови зникнуть*-і будеме жестами мімікою як малфи общатися-теорія в тебе фантастична.

П
Петро

А такі нацики, упороті... Ну що , то ракова пухлина в кожній державі, в кожному суспільстві. І в нас в Україні їх досталь, на жаль.

П
Петро

Не знаю , чому лем мині так пофіг ко на якій мові говорить. Думаю що то право кожного. У нас в країні уже все так добре що лише з мовою нац меншин проблеми. Світ іде до глобалізації, всі мови зникнуть. Залишаться 2-3 мови і все. Не буде української, угорської, російської. Це звучить як фантастика але так воно і буде

М
Менджул

До шароварника 08.54 : чоловіче до чого йсе ти пишеш ? Товди давай я ти напишу : у Мадярщині яка мова ? а в Словакії ? а в Румунії , яка в Польші , яка в Чехії ? , а йсе наші перші сусіди . Я ни розумію што ти хочеш упувісти ?

ДШ
До шароварiв пiсраних

Так, так !!! Так , яка мова в Бельгii, в Канадi, в Мексицi, в Чiлi, в Бразилii, в Iрландii, Скотландii, в Iсландii ?? Продовжати ? Хто дасть вiдповiдь ?

C
cecslrf

Ти з пальця виссав ?В Австрїї говорять німецьною ,но вона трохи по своєму змінена ,я кшо не знаєш то не пиши .Україна то держава і в неї є сво Українська мова і крапка !

М
Менджул

До Олег : ти хоть сам порозумів що написав ? Що значить в Австрії нема своєї мови ??? А Остерріх - дойче , котра визнана і самими німцями ото шо ? Американці говорять на англійській , а на якій мають говорити ? В Італії - італійська , в Швеції- шведська , в Україні - українська , ти що хотів упувісти пане ?

О
Олег

до Клен 17.05.2019 22:10 Для цапа пояснюю. В такій країні як Австрія, немає австрійської мови, у Америці теж немає своєї мови. І нічого, щоби ми так як вони жили. Але цап є цап.

Д2
до 22:30

Ты что читал записи церковные на латные? , Рутен есть Рутен мадьяры называли все своими словами ,мадьяры Русинов называли Русинами и также обгрунтовали в записях что Русин чисто политика чтоб колотить воду на Закарпатье , за много столетий это использовали кому не лень( чехи,поляки,московиты ) чтоб захватить земли Закарпатья , а московиты до сих пор мол Русины братский народ ))) ну вот даже тут просматриваются чисто политический интерес в наименовании Русин и все . Рутен народ да я соглашусь , но это не брат не украм не московитам ! и Рутены пришли на эти территории тоже. и раньше жили более юго западней ! Дело в том что низменность Закарпатья не очень подходила для жизни она была болотистая , мадьярам приходилось засаживать дубами чтоб осушить эту местность и это тебе докажет любой лесник! Заселение Рутенами примерный период это после татаров , увы мадьяров перебили осталось их очень мало некому было работать в Королевстве ,

М
Менджул

До 17 , 20: хто дав тобі право обзивати людей сепарами які наголошують на тому що є русинами ? Закарпаття є багатонаціональним краєм . І якщо люди наголошують що є такий народ і така національність , яку в 1945 році одним помахом пера зліквідували совети , то в чому тут проблема ? Лякаєш СБУшною організацією.С14 , ну так і скажи ми є послідовники СМЕРШу , і будем карати .... То чим ти ліпший від кацапів ?

М
Менджул

До 13 .10 : хоч свою глупість не показуй . Карпатські народності , загалом які звуться русини є окремим гірським народом .Який має свою мову , свою усну и писемну культурну спадщину , свій побут , самобутню церковну архітектуру , самобутній одяг . Якщо ми з українцями один народ , то і українці з росіянами по суті є одним народом . І цю концепцію і цю парадгму підтримують значні верстви населення сходу і півдня України . Так тобі подобається ?

ПІ
Петрушка Іштван Берегівський РДА

Я Ето непанимаю почему етот закон Порошенко залатой подописал ! Я деючий голова Администрациї все решаю так он и так подописал ето плого очень нехарашо ! Непанимаю я говорила і в Министрома і з Иоскальчиком я мост между Україна Мадярщина а он подописал а єще і єму дедалі аж 650 голос Береговски район ! Но уже непанимаю ничего непанимаю!

ШЙ
Шін Йожіко

Думаю Іштван буде говорити як ти ! Ні по нашому ні по вашому ! А буде Арменоугорський . Ой .мусимо вчитися Іштван і ми по Українськи .Це погано дуже погано .

П
Петрушка

А ви не знаєте яка Меншина вийде як Угорця і Армяна помішати а як буде говорити ?

Г
Гой

Хтозна що буде. Гідрант Шмондєр особа непередбачувана. Закортить другої державної - зробе, але не угорську, імовірніше ідиш, або ж іврит одразу. З нього станеться.

Д2
ДО 21:59

Русини як окремий народ визнані в багатьох країнах світу самі близькі країни:Словакія Чехія Польща Угорщина Румунія і ін.57 країн.Рутенами називають Мадяре русинів.Русини жили як окремий народ на цій територій до приходу мадярських племен а це набагато раніше 14 ст.Пори УЧИ ІСТОРІЮ НЕ ПРИДУМУЙ ВСЯКУ ДУРНЮ і не пори всяку чуш.

БЗ
Батя З Берегово

Угорці Закарпаття жодних проблем немала до тих пір як пан Брензович з КМКС і Ілдіко з своїми не лізли в Політику Це Угорська правда ! Вони вчителі які мали вчити дітей а не політизувати ! Партія без кадрів з тупорилим менеджментом ! І тепер знову побіхли в Угорщину і попросили фінансування на вибори а нажаль Угорщина вірить в них і получили ці два раз більше ! Вот це є Ідеологи Угорців Закарпаття ! А коли за ідею треба боротися даже Брензович в Парламент Неприходить ! Так задумайтесь хто вони!

К
Клен

Навть найпослідущому цапові зрозуміло, що у Німеччині державною є німецька, китайська у Китаї і так далі. Тролінг колишніх сателітів нацистів слід обрізати під корінець. Нікому не дозволено втручатися у внутрішні справи суверенної України і лізти правити національне законодавство, це виключна прерогатива українського парламенту. Несамовитих мадяр наразі узявся правити Євросоюз, бо вони геть показилися, а нон-грата від України не забариться, іменник Сійяртов аби не лаятися.

П
Пори

Так могу успокоить Русын это выдуманное политическое название ,это не народ это политика !!! с чем бы сравнить ,а новоросы - это чисто политика, Русын тоже самое . А Вот Рутены это да народ Закарпатья и то они заселились сюда с юго-запада и заселение происходило потому что сдесь у мадяров была работа и требовались рабочие и жизнь была повыше чем у укров , потом и укры приходили сюда на заработки конце концов многие тут оставались. (14-17 столетие ) информация с церковных книг которые сохранились в Европе и выложены в интернете на латыни ! много что я не смогу написать ещё много что интересного есть написано , но факт московиты не грамма не изменились с 16 столетия точно также поступали как и теперь , это у них в крови

V
vvvv

Гражданин Украины --- украинец , независимо от происхождения.

О
Олег

до vvvv 17.05.2019 19:25 Ты тупой, или прикидываешься ??? Никто не спорит, Закарпатье сегодня это Украина, а до развала союза это была Украинская УССР. Речь идет о временах до присоединения Закарпатья в 45 году. Замок кто в Мукачево построил ? Я Шваб, по твоему это тоже Украинцы ?

В
Варош

При союзі вчили "мову" чи не ай 52 міліона, нись жеби ся 30 назберало та й то з них лем пув мовкать

V
vvvv

Русини, гуцули,лемки, бойки --- УКРАІНЦІ ! Закарпаття --- УКРАІНА !

GJ
Glas Josef-Magda

до13,10,слухай русине ,мені до одного міста ко ти русин чи українець ,а то ош ти тупий то точно ,Прочитай мій комент ,хоть 10 раз, може тоуди зрозумієш што я там написав ! А ТО ОШ ТИ МЕНІ УГРОЖАЄШ, МЕНЕ МЕНШЕ ВСЬОГО ІНТЕРЕСУЄ !Звідки у вас так много ненависті до всіх, а може она і усе бола ,лем я не замічав!

Ю
ю

а як Закарпаття увійшли до Украйіни? Джугашвілі то зробив. тоди - син джуги, то сепаратист. Смішно, бо тот тиран, убивця, но сепаратист? Бочонок...

Ю
ю

геродотови, зазвідай вітця, як ся сересере розпав -вічна му памнять, ги ги. У прибалтів, так, а Украйіну мацкалі одонаджили свойим Гкчп.

ДН
До нижнiх

Ви барани виступаете проти сепернi, так ? Як хохляндiя стала « державою «? Як закарпуття стало в складi хохляндii? Часом не шляхом сеператизму ? Ви козли необразованi верховинськi !

ДМ
До мукаечво нет

Першим ділом с14 на Закарпатті треба буде навідатись до редакції мукачево нет. Вона дуже толерує сепарню в коментах- не видаляє цю наволоч

V
vvvv

Шаровары... Окончатеьный диагнос --- ВАТНИК !

ДН
До нижнього

Пиши номер ,тел ... поясню тобi, який я ватник !!! Чекаю тебе в мукачевi, площа Миру , бiля Кирила i Мефодiя ! Приходи в шароварах !

V
vvvv

А з якого ... мадярська!? І не хуторянська, а державна украінська! Ватник...

Д
Дроллл

Повнiстю пiдтпимую Олега !! На яких правах мова повинна лунати в Угорщинi? Ще розумiю , щоб росiйська мова але не солов’iна , хуторянська мова !

I
Iван

https://rue.wikipedia.org/wiki/Русины https://rue.wikipedia.org/wiki/Гуцулы https://ru.wikipedia.org/wiki/Венгры https://ru.wikipedia.org/wiki/История_Закарпатья

О
Олег

до vvvv 17.05.2019 12:46 А з якого переляку в Угорщині мають бути Українські школи ???

О
Олег

Какая нафиг карпатская украина в Мукачево и Ужгороде ??? Два часа Волошин что-то мутил в Хусте, пук......... сдулась. Мало того, відповідно до цього закону, розмову на місцевому діалекті можна трактувати як знущання над державною мовою. Тому не радійте так цьому закону.

ДG
до Glas Josef-Magda

Я місцевий русин. Хоча ми всі туй є Українцями- ми частина цього народу хоча зі своїми місцевими особливостями. ТИ туй сказки шо Русини то якийсь иншакий народ туй не розказуй- по доброму тебе тото просимо. То любима пісня мадяр після Карпатської України- ош ми два різні народи.. Другий раз будемо слати в нецензурцій формі Йоушко-Магдо!

V
vvvv

"Йо...ки" никак не успокоятся. Сколько украинских школ на мадьярии?

GJ
Glas Josef-Magda

Інтересно які права відібрав Порошенко від мадярів Закарпаття?Вони мають більше прав ніх русини Закарпаття! Русинів не признають як націю,не мають русинські школи ,сідики , яку допомогу чекають від Зеленського ,якщо він і допоможе то евреям своїм, а мадяри як і українці йому до одного міста!

Читайте також