Законопроєкт в ВР: для отримання громадянства України треба буде здати мовний ісппит

15
2

Відповідний законопроєкт був поданий Прем'єр-міністр України.

У Верховній раді зареєстрували законопроєкт №7606, який передбачає зміни умов надання громадянства України. Закон має на меті запровадження комплексного іспиту.

Законопроєкт ініціював прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Ініціатива пояснюється тим, що розв'язана Росією війна "внесла корективи у ставлення держави до інституту громадянства України, зокрема щодо встановлення додаткових умов для прийняття до громадянства України"

За словами Шмигаля, Міністерству освіти й науки спільно з Національною комісією зі стандартів державної мови було доручено розробити програму іспиту, яка перевірятиме рівень володіння українською мовою, рівень знання історії України, а також основ нашої Конституції.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

У
Ужгородець

Якби на касі , у будь-якому супермаркеті СЛОВАЧЧИНИ , хтось розмовляв ЧЕСЬКОЮ (а вона , практично ідентична до словацької) , то не встиг би "вибити" товарний чек ..... летів би між овочами і "лекварьом" . В Україні ж на це потрібно було аж 31 рік .... А до того часу України також не існувало ??? Ганьба на весь світ . рАсЄянський сегмент заполонив всі населені пункти УКРАЇНИ. Тільки радикальні і швидкі дії матимуть успіх у ТОТАЛЬНОМУ ЗНИЩЕННІ їхнього "язЬІка " від ..... датчанина Даля на території України. Мова - зброя і вона має значення !

У
Україна

Потрібно переатестувати всіх руЦкоглаголющих в Україні. Не володієш і не розумієш УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ , тоді замінити паспорт ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ на посвідчення НЕ громадянина України (приклад Прибалтійських країн ). Вони , російськомовні : або політично заангажовані , або розумово - відсталі . І тих і інших УКРАЇНА не потребує. Баласт має мати "своє місце" . МОВА - ЗБРОЯ і вона має ЗНАЧЕННЯ !

Читайте також