Залишилось дочекатись морозів: правила зимової риболовлі аби уникнути штрафу

2
0

Зимова риболовля продовжує завойовувати серця тих, хто не боїться холоду та льоду на водоймах.

Специфічні умови цього виду риболовлі вимагають від рибалок та рибалок дотримання правил, які забезпечують якісний відпочинок та збереження рибного фонду.

Державне агентство розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм наголошує, що зимова риболовля відмінна своєю особливістю та вимагає від рибалок дисципліни та відповідальності. У звіту agronews.ua наведено основні правила любительського і спортивного рибальства у зимовий період.

Зокрема, визначено, що риболовля дозволяється з використанням різних видів вудок та знарядь. Однак, щоб уникнути негативного впливу на рибний фонд, важливо дотримуватися обмежень на кількість гачків та розмір виловлюваної риби.

Звіт також зазначає мінімальні розміри водних біоресурсів, які дозволено виловлювати. Наприклад, для щуки – 50 см, судака – 42 см, а ляща чи сазана – від 30 до 35 см в залежності від водосховища.

Особлива увага приділяється заборонам: вилову видів, внесених до Червоної книги України, вилову раків та використанню знарядь лову з неправомірно великими гачками.

Щоб уникнути неприємних наслідків, рибалкам та рибалкам рекомендується завжди мати при собі засоби для вимірювання розмірів та ваги пійманої риби.

Наголошуємо, що порушення встановлених правил може призвести до серйозних штрафів та навіть кримінальної відповідальності. Зафіксовані суми штрафів за незаконний вилов свідчать про серйозні наслідки для порушників, адже не лише заборонені види риби, а й розміри порушень можуть призвести до значних фінансових збитків.

Так, за 1 екз. незаконно впійманого сома порушнику доведеться сплатити 5117 грн, сазана (коропа) – 3706 грн, судака – 3587 грн, щуки – 3468 грн, окуня – 3162 грн, ляща – 1649 грн, лина – 1598 грн, карася сріблястого – 1581 грн, плітки, краснопірки та плоскирки – по 1564 грн тощо


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також