Замах на вбивство: У Дональда Трампа стріляли на мітингу. Підозрюваного стрілка ліквідовано (ФОТО, ВІДЕО)

1951 3

Близько 18:15 на раллі Трампа в Пенсильванії просто посеред його виступу пролунали постріли. Дональд Трамп схопився за вухо, до нього підбігли охоронці та евакуювали зі сцени. В Трампа було закривавлене обличчя.

Колишнього президента швидко доставили до лікарні, зараз він у безпеці, розповідає кореспондент Голосу Америки в Пентагоні Остап Яриш.

"Мене поранили кулею, яка пробила верхню частину правого вуха", - написав він потім у своїй заяві.

Фотограф NYT Даґ Міллс зафіксував момент вистрілу. На першому фото видно кулю в польоті, на третьому - кров на руці Трампа.

В секретній службі заявили, що стрільця ліквідували на місці. Крім цього, загинув ще один відвідувач мітингу, двоє інших - серйозно поранені. Особу нападника та інформацію про його зброю наразі не розкривають. ФБР відкрило розслідування і кваліфікує справу як замах на вбивство.

На стрілянину відреагував Джо Байден. Він виступив із терміновою заявою і засудив напад на Трампа.

"Я радий чути, що він в безпеці і почувається добре…В Америці немає місця такому насильству ", - йдеться у повідомленні Байдена.

Пізніше в Білому домі також повідомили, що президент поговорив із Трампом по телефону.

Стрілянину засудили лідери демократів та республіканців у Конгресі, колишні президенти США та інші посадовці та політики, незалежно від партійної приналежності. Заяви пролунали навіть від таких, здавалося б, запеклих суперників Трампа, як Барак Обама чи Ненсі Пелосі.

Все це трапилося за два дні до зʼїзду Республіканської партії в Мілвокі, де партія має офіційно номінувати Дональда Трампа як кандидата у президенти.

В штабі Трампа підтвердили, що він з нетерпінням чекає на подію та візьме в ній участь, як і планувалось. Тим часом в мережі віруситься фото репортера AP Евана Вуччі, на якому закривавлений Трамп на фоні прапора США переможно піднімає догори руку.


Коментарі

Ю
Ююй

Добре що у парік не попав

ДН
До нижнього

МногА букафф ..... Записи здурівшого , том третій ....

ФН
Фантазії на болотах

Ну, все - тепер доведеться їм лише рудого вибирати. І як його тепер по судах тягати? Він тепер ранєний воїн. А лапотники вже "венесуєльских" версій настругали - вгадайте, кому то треба? У них наш Буданов ніколи не дрімає! І то по-їхньому з тіє самої "фіцовської" команди. Потім виявилось, що той китайського походження. У них буданівці універсали - і ісламістами, і сінтоїстами вміють крутити.

Читайте також