Замість обіцяного лікування угорська фірма прописує важкоxвориx дітей з України ... на цвинтарі (ВІДЕО)

29
4

Угорська приватна медична компанія з міста Мішкольц прописала важкоxвору українську дитину на цвинтарі, замість обіцяного лікування. І цей випадок, як виявили журналісти, далеко непоодинокий...

Моторошну аферу з життями дітей із України втілюють в Угорщині. Однією з останніх жертв стала маленька Настя Стасюк, яку так і не вдалося вилікувати в європейській країні. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Батьки малечі Тарас та Ірина Стасюк разом із донькою ще позаминулого року були прописані - і не знали про це - у місті Мішкольц, за 200 кілометрів від українського кордону. От тільки будинку під номером 21, в якому вони нібито мали проживати, у населеному пункті й близько немає: там, де мусить бути непарний бік вулиці - цвинтар.

Разом із Настею, так само фактично на кладовищі, прописані десятки українських дітей, за даними місцевої поліції. Усі вони їхали в Угорщину на лікування, за деяких навіть платило Міністерство охорони здоров'я, та мало хто повернувся звідти живим.

Тіло Насті Стасюк вкрила дивна висипка, а рівень тромбоцитів впав ледве не втричі. Діагноз не змогли поставити ані у Франківську, ані у Львові, ані у Києві, батьки - самі медики - збилися з ніг і врешті вирішили їхати лікуватися в Угорщину. Угорська компанія з красивою назвою - "Угорський медичний центр" - обіцяла і лікування, і навіть пересадку кісткового мозку. А поїздкою опікувався сам почесний консул Угорщини в Україні.

Українська "швидка" привезла непритомну дитину до кордону, на території Угорщини батьки переклали її до себе в машину і продовжили шлях.  Дитина мала температуру 39 градусів, у неї були носові і підшкірні кровотечі.

Жінка на ім'я Світлана Тінта представилася перекладачкою та директоркою компанії, а потім керувала подружжям по телефону. Плани мінялися буквально на очах. Спочатку Настю мали доправити у місто Дебрецен, в тамтешню університетську клініку, потім батькам сказали їхати в Будапешт в клініку святого Ласло. Уже ввечері в угорській столиці їх поселили у маленькому готелі на вулиці Тюзолто, а клініка втретє змінилася.

Зрештою Настя опинилася в другому педіатричному відділенні угорської клініки Земелвейса. Посеред чужої країни у змучених батьків не було ані сил, ані бажання перебирати. І це, схоже, була стандартна схема для українських пацієнтів. У чому компанія-посередник чітко дотримувалася умов - то це в грошах. За кожен день перебування в Угорщині, за кожну процедуру, виставляли рахунки у тисячах євро. Щоправда, на чеках стояли штампи зовсім іншої організації - в перекладі на українську вона мала красиву назву "Здоров'я без кордонів".

До того ж, на кожному аналізі прізвище Насті було написано чомусь неправильно. Перекладачі з фірми пояснювали - то угорці просто не розуміють української і вперто пишуть Стаскік замість Стасюк. Загалом в цій лікарні Настя пробула трохи більше тижня. Приходили одні лікарі, потім інші й інші. Аж поки над батьками не змилосердився один з лакарів, Даніель Ерделі. Він зрозумів, що перед ними відбувається якась медична афера. Він сказав батькам про свої підозри: фірма просила, щоб дитину довше лікували. Батько Насті не здивувався, адже кожен день - додаткові комісійні для фірми. Однак лікар зазначив, що дитину лікують безкоштовно завдяки медстрахуванню.

Після судомного нападу вже в реанімації Настя впала в кому і до тями більше не поверталася. Світлана почала вмовляти батька терміново забрати дитину в Україну, погрожуючи кримінальними справами і штрафами.  Настя померла за 13 днів після повернення в Україну, а коли невдовзі після того батьки написали заяву до будапештської поліції, виявилося, що кількість постраждалих від аферистів вже сягнула сотні людей...

Коментарі

Г
ганьба

а вони повчають наших як правильно жити та й ще лікують як шахраї! Нещасні діти та їхбатьки, які в порятунку для дитини готові віддати власне життя, але коли над бідою ще й наживаються, це світовий скандал!

0
007

Это не венгры виноваты, думаю, а прокладка.

1
12345

Напишіть ліпше про то скільки діточок з Мукачева, Тячева, Воловця, Ужгорода успішно вилікувалися від лейкемії в Мішкольці! Туй би уже були на тому світі!

M
McMurphy

Це наверно "порядні" закарпатці організували бізнес

Читайте також