Замість шкіл ліцеї та гімназії: В Мукачеві реорганізують заклади освіти

4
14

Згідно з вимогою Закону України "Про освіту" передбачено вичерпний перелік типів закладів освіти, що забезпечують здобуття загальної середньої освіти.

На сесії міської ради вже прийнято відповідні рішення. Реорганізація відбудеться з нового року, коли в рамках міської ОТГ запрацюють нові заклади. Так, законом передбачено, що здобуття загальної середньої освіти забезпечують:

початкова школа - заклад освіти I ступеня (або структурний підрозділ іншого закладу освіти), що забезпечує початкову освіту; гімназія - заклад середньої освіти II ступеня (або структурний підрозділ іншого закладу освіти), що забезпечує базову середню освіту; ліцей - заклад середньої освіти III ступеня (або структурний підрозділ іншого закладу освіти), що забезпечує профільну середню освіту.

В Мукачеві реорганізують всі НВК. Так, НВК «Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа І ступеня – гімназія” буде розділено на заклад дошкільної освіти № 13 та Мукачівський ліцей №8. НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад «Гармонія» буде розділено на заклад дошкільної освіти № 2 та Мукачівський ліцей № 5. НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» №6 буде розділено на заклад дошкільної освіти № 6 та Мукачівський ліцей № 6.

НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» №15 буде розділено на заклад дошкільної освіти № 14 та Мукачівська гімназія № 15. НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» №10 буде розділено на заклад дошкільної освіти № 10 та Мукачівський ліцей № 10.

НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» №11» буде реорганізовано на заклад дошкільної освіти № 1 та Мукачівський ліцей № 11. НВК «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад «Первоцвіт» буде розділено на заклад дошкільної освіти № 22 та Мукачівську гімназія № 9

Коментарі

С
Старожил

При союзі і батьки були інауші. Не виконували своїх батьківських обовязків- премія полетіла і на зборах при директору було ай- я-яй!!

1
1

При СРСР була реально безоплатна освіта, на три порядки якісніша, аніж нинішня. Якщо послухати нациків, соросят та інших "реформаторів", фінансово залежних від "міжнародних" фондів, то в усьому винуватий "кривавий тоталітарний режим". Ламати легко, будувати складно.

П
Пасульов

New-Васюки ) классика

ДО
До останнього

Молодець, тіпа кіть вивіску змінять, то зарплата вчителів з 5 тис зразу виросте на 15 тис. Абсурд якийсь

ДН
До ниже писавших

Ви такі всі розумні лем ср@ти пішком ходите, кіть вам щось не любиться то учіть своїх вибл@_дків самі. Учителі їм х..ві , самі станете за 5000 грн тупаків учити?

Я
Я

псови коли нішто робити, він собі я....я лиже, так і у нас, других проблем немає, то приєднувати села до міста, то перейменовувати вулиці і т.д , що у місті немає других проблем

Д3
до 321

забувись додати-ще зміниться сума поборів з батьків..бо се вам не школа якась лепава-се ГІМНАЗІЯ...а 4 школу-гадюшник сільський,теж перейменують у гімназію?з того вона перестане бути пристанищем бидлоти з страбічовів і горондів?

3
321

Вніманіє,вапрос: НА ХІБА?!!!! якщо куплерай назвати театром, він стане театром? яким чином перейменування відобразиться на якості послуг( освіта дітей)? єдині зміни,що відбудуться-зміна вивіски,печатки,та фірмових бланків)))))))

ДВ
До Василя

Правий на 100 відсотків, половина вчителі апріорі не можуть щось навчити, бо самі купили освіту, інші не мають педагогічного хисту, ще одні в очах бачать лиш гроші (додаткові заняття), але то мелоч, головне назву змінити, наівні люди, самообман. Та коли зарплата в 30-40 тис, то мож вішати лапшу людям, чому б і ні... (мова йде за клерків з освіти в меріі).

В
Василь

Галичина завжди була і є депресивним регіоном. Низький рівень освіченості, навіть більше, тотальної безграмотності, сприяв тому,що наш нарід сприймався поляками,як меньшовартісний і залучався панами лише на низькоінтелектуальних роботах. Хоча за весь період існування Галичини також неодноразово змінювалися системи освіти. Ліцеї,гімназії....прерогатива лише польського населення.

В
Василь

Від того ,що поміняють назву навчального закладу на іншу ,рівень освіти не виросте.А хто думає інакше то він є дебілом ,вже поміняли назву з міліція на поліція.

Б
Бррр

И сколько будет стоить обучение детей?

В
Василь

Ну тепер рівень освіти на Закарпатті попре до небес ,область з останнього місця за рівнем освіти підніметься в лідери.

ШУ
Шось у цьому є.

Варто уваги.

Читайте також