Замурована кухня та 300-річні книги: У кафедральному соборі в Ужгороді проводять екскурсії (ВІДЕО)

2
36

Приміщення було замуроване, а зараз там проводять екскурсії. Крім того відвідувачі собору змогли побачити привезені єзуїтами книги, яким вже понад 300 років.

— В середині храму я був, а тут така величезна будівля, я цікавлюсь такими речами, прийшов, було дуже цікаво, - розказав відвідувач.

У кабінетах зараз знаходяться відділ стародруків Ужгородського найціонального університету. Тут зберігаються книги татовані 17 століттям, ця частина будівлі зведена єзуїтами спеціально для бібліотеки, розповідає працівник наукової бібліотеки Ігор Зомбор.

— Ті книги, які зберігаються тут 1646 року, які пері принесені єзуїтами, в дуже хорошому стані. Стан практично такий, як з якоїсь друкарні, - зазначив Ігор Зомбор. 

Кухню єзуїтів виявили випадково. каже Мілан Шашік. В минулому році тут почали ремонт, коли знімали штукатурку помітили замурування. 

Як виявилось там була замурована один залишок та більша частина печі, а також лавочки кухні. Пізніше виявилось, що бід бетонами і підлога оригінальна, цегляна, так ми і переконалися, що там була кухня єзуїтів, - розповів Мілан Шашік. 

У майбутньому у цокольному поверсі резиденції планують створити музей.

Коментарі

П
Піп

Ти дебіле моцкальський . Заангажований схизиою. Та чи не до папи йшли Кирило з Методієм на благословеніє у пепекладі книг з грецької на слов'янську. Поучи із сих коментів своїх батюшок!!!а то 3 класи образованія і все.....

П
Православний

Радуйтеся біси тепер ваш час прийшов! Правда завжди вами гонима!Ось 10:32,прикривається іменем Бога,а у самого яд клевети так і бризгає! "Же ми.." народом апелює, хоча Християнське свято показує скільки міліонів люду іде дорогою Правди із Православієм!Христа за правду також обпльовували,обзивали....але всі ми знаємо чим закінчили такі прогнивші душі! Покайся 10:32 і буде Благо твоїй душі!!!

ЗН
З нами Бог

Шо кому ти валовшен довести, розкольнику московський.Же ми зрадили гундяя мацкальського? тай хрен з ним і з тобов дов'єдна, іди влупи чолом пару раз до бетона во славу його.Пропади пропадом нехарь московська.Амінь.

П
Православний

До Сріберного! Ти чадо Божоє або дурне або брехливе! Ваш розкольничий проект греко-католицизм-це свідчення зради,не більше! Рівнятися йому із Православям-це нонсенс! Не читай пропагандиських опусів,бо це брехня!Греко-католики від Кирила і Мефодія!? В тебе мінінгіт!?Та унія виникла у 1596 р.,а Кирило і Мефодій коли жили!? Вам точно папік мозги промив!В тебе каша в голові! До 23:51! Яка різниця чи велика чи мала країна,але КРАЇНА!!! Це я довів ізуверам! Ти дивися за словами,на рахунок Гундяя бо Бог Великий! Не накликай біди! І покайся,може Бог тобі дарує розум!!!

С
Сріберньій

Православному : тьі чоловіче дуже не розумний и неошколований чолувік . Ти такі дурниці пишеш , што люди аж ся чудувуть . Тать наша Греко-Католицька Цирковь и є православнов , бо зачалася уд греків Ціріла ( Кирила ) і Мефодія . І тобі люди ясно пишуть , што после розгрому Константинополя ,церква лишилася без патріарха и свого Центру . И товди сталася Унія з Римом , Церква пішла пуд патронат Риму , айбо обрядьі и служба псталися Візантійськими -грецькими -- православньіми .Уті котрі ни хотіли йти у Унію , перейшли пуд патронат Сербського Патріарха . Типирь ясно ???

Н
неславному

мозги собі попроси у Господа , бо в тебе там реально каша з отбросу брехливих православних батюшку.Країна Ватікан має 1000жителів і занимать 0.44 кв.км на території Рима.У твого Гундяя резиденції і яхти з обслугов булше міста занимавуть

ЦЄ
Цвірінь Євген Горобуськович

Твоє місце, сатана, Православний 26.03.2018 22:05, визначене. Коли під час жахливої ожеледі із первістком на піклуванні мерзота у малиновім каптуші відмовила у воді - "ти не вірний моспатру" = оце твоє гидке рило.

П
Православний

До 21:41! Ти я вижу необразований занадто,та ще й дурнуватий! Але це не гріх! Гріх,що ти прихожанин лжецеркви!!! Покайся і Істинна Православна Церква прийме тебе! До Цвірінькуна! Папа є главою країни Ватикан! Боже за,що ти відібрав розум у нього!?Немаєш ти ніяких фактів про якісь злочини РПЦ, супроти тих,що я навів! А писати халапутню,то те, чим ти можеш виділитися! Прости Господи!

КП
кирюхолюбу праваславнаму

дурний ти неборе і дурний піп тя хрестив , же тобов не влупив Кому ти шепчеш про гречку ,Православіє, і півтисячолітню історію? Лопониш дурноє і сам ся радуєш, на кулько ти глупий Ці не гречки зробили в вас християн, навчили читати й писати Слово Божой? Иншак до тепирь бись ся поклоняв березам та скакав через снопи

ЦЄ
Цвірінь Євген Горобуськович

Папа не є володарем навіть Ватикану, яка з Біса країна? А хто такі липовани й старообрядці, туземні шамани? З ними Ррава й Славна як повелася? Про греко/римо-католиків, протестантів, ребе = ВІДОМО! Про церковну десятину ЗАБУЛОСЯ? Мутант гундяєвський. А ще про погроми нараші й у окупованому Криму святинь православних й мусульманських. Тварина!!!

П
Православний

Патріарх Кирил не величає себе намісником Бога,не є володарем країни,як папа. Православна Церква ніколи не проводила інквізицій,хрестових походів,не продавала прощення(індульгенція),не являлася і не являється найбільшим латифундистом і не володіє баснословними капіталами,як католицька церква! Господи прости клеветників Цвірінькуна і коментатора під псевдонімом Горчев! Амінь!

ЦЄ
Цвірінь Євген Горобуськович

У мережі будь-кому у вільнім доступі є відомості про годинники, прикраси, авто, нерухомість Гундяєва Правого й Славного пастиря "вєлікоПрєкрасной".

ГО
Горчев.Беседы о Православии

Поэтому Православные пьют Водку. От Водки сознание наоборот сужается, за что её и не любят другие народы. Православный же, выпив три-четыре стакана, некоторое время сидит неподвижно, затем замечает рядом с собой супругу. «Да ты же С**А!» — говорит Православный с изумлением и бьёт супругу в рыло. После этого он вытаскивает из-под стола за ухо сопливого и, тоже с рождения Православного, двоечника, требует дневник и затем порет ремнём. Исполнив таким образом за пятнадцать минут те обязанности, на которые у других народов уходит вся жизнь, Православный подпирает щёку кулаком и некоторое время поёт песнь. Затем он падает мордой в стол и засыпает.

ГО
Горчев.Беседы о Православии

Совсем другое дело — Православные народы. У Православного человека сознание и без того расширено до такой степени, что он его никак не может сфокусировать для какой бы то ни было полезной деятельности. У Православного степь да степь кругом, и всю-то он вселенную проехал, и глядит Православный на небо, всё думку гадает, а вот под ноги никогда не глядит и поэтому вечно то в гуано наступит, то морду себе разобьёт.

ГО
Горчев.Беседы о Православии

Многие народы увлекаются расширением сознания. Для этого применяются различные вещества и заклинания. Расширив таким образом своё сознание, народы некоторое время с интересом наблюдают за вращением бесконечного пространства, беседуют с Господом Богом или же с Сатаной — это кому как повезёт, а затем неизбежно возвращаются назад, домой — к толстой своей жене и аккуратным деткам, бреются и идут на службу.

П
Православний

Боже, прости Цвірінькуна, ібо не відає,по ущербності свого розуму і одержимості,що творить! Амінь!

ЦЄ
Цвірінь Євген Горобуськович

Бовкни щось приємне про сміття половецьке Андрія Боголюбського, що воно Праве і Славне. Буде весело.

П
Православний

Дякую тобі Боже,що наділив мене силою Слова і Правди! Цілий легіон сатанинський взвив і біснується! Кидає на себе маски наших Святих,але клики і кров із них не приховаєш. Цілий сонм біснуватих і юродивих цвірінькунів реве та стогне! Боже храни Православную Віру!

ВБ
Васілій Блаженний

Шо, православна нечисть, пече тя правда? привикай, у пеклі тобі щі май припікати буде. Исе тобі моє пророчество-чекать тебе за твою брехню скрежетаніє зубовне і геєна огненная. Васи?лий Блаже?нный -святой, ка­но­ни­зирован в 1588 году, тогда же его мо­щи бы­ли пе­ре­не­се­ны в По­кро­вский собор что на Рву (ныне Храм Василия Блаженного). Одно из деяний Васілія-Камнем разбил на Варваринских воротах образ Божьей Матери, который с давних пор считался чудотворным. На него набросилась толпа паломников, стекавшихся со всей Руси с целью исцеления, и начали его бить «смертным боем». Юродивый сказал: «А вы поскребите красочный слой!». Удалив красочный слой, люди увидели, что под изображением Богоматери скрывается «дьявольская харя» Моліться дале християне московським бісославцям, лем перед тим, як бити поклони-не забовайте пошкребтати їх образи

ЦЄ
Цвірінь Євген Горобуськович

Деталізуй про грецькі каральні загони у Закарпатті, запроданцю гундяєвський.

П
Православний

Бісе 19:28. А по тому,як тебе корожить від Правди,то це доказ Істини!

П
Православний

До попутаного біса 19:28! Біснуватий можеш свої брехні втирати таким полуумним,як ти! Коли твої гречки виникли,Православіє мало вже півтисячолітню історію! Ця земля завжди була багата запроданцями,які готові лягти під будь-який чобіт.Цим скористався папка! Греки-це не віра,це політичний процес! Процес,який нищив Православних не меньше за тоталітаризм! Чого лише вартує діяльність греків по винищенню Православних у нашому Краї!?Мовчіть і не смикайтесь, бо є ще СУД БОЖИЙ! "Мучеників" із себе не корчіть! Люди мають розум і знають відділити зерна від полови!

БР
бісославному розкольнику

ко такі Пратулинскі мученики-найдеш сам, кідь знаєш читати а туй ознакомишся, як самі твої мацкалі оцінювуть твоє бісославіє Православие - первопричина извечной отсталости России https://ehorussia.com/new/node/8420

БР
бісославному розкольнику

ти тут не перед свойов полуграмотнов паствов, твої брехливі басні не прокатять У Бресті, як і у Ужгороді священники східного обряду просили Святий Престол про возз'єднання з ним по тому, як Константинопольська Метрополія бола розгромлена османами і віруючі зустали без свого Патріарха.Хотя іще при екзистенції Візінтії, в 1439 році на Вселенському соборі в Флоренції межи Римом и Константинополем ужебола заключена церковна унія(церкви об'єдинялися по Вселенським розколу в 1000 -х роках)Но йсе не устрайовало тупиз москоських батюшок, котрі хотіли самі пановати над своїми дурнями і они рішили учредити собі свою кіфалію.Обманом они заманили Патриарха Ієремію до Москви в 1589 і тримали го в темниці, доки не согласився подписати мацкальську православну автокефалію.Жеби вун дав свой согласіє, мацкалі убивали кажний день декулько люди з його челяді, доки вун не пристав на їх вимоги. ко кого мордовав, кідь царь Петро собственноручно зарубав под час служби 5 монаху у Полоцьку 1705 року

П
Православний

До бісославного! А ти вспомни,як пару розкольників попів зібралися у Бресті і продали віру. А потім під протекторіатом папи і його правителів нищили Православіє і мордували Православних! Чи то не згадується!? Чи лише дурню вятровіча писати!?

Б
бісославному

ти щі вспомни, як ви писали пісьма сатані Сталіну, жеби позакривав ушиткі грекокатолицькі церкви туй а вшиткий маєток передав вам, говнославним

В
василь

Галоперидолу Цвiрiню, який поклав усе своє життя на вівтар боротьби із ворогами України!!!

П
Православний

До Цвірінькуна! В тебе вселився біс! Погано закінчиш!

ЦЄ
Цвірінь Євген Горобуськович

Сатана там править бал - гундяєв, тать Андрій Боголюбський і ляльковод - вованВладімірович попутаний & Co.

П
Православний

До Цвірінька! Ізиді сатана!

ЦЄ
Цвірінь Євген Горобуськович

Добірне товариство! Люд Православний, а як бути з бузувіром Андрієм Боголюбським, бастардом половецьким, що сплюндрував вотчину - Київ золотоверхий й вкрав Ікону Пресвятої Богородиці у московію до угро-фінів?! Чи Ви при собі, богоборці москальського патріархату, що діточок відспівувати відмовляється, вбивць українців благословляє? Мутанти віри християнської, гундяєвці.

П
Православний

До 9:58. Ти не Християнин,то точно! Пишатися і відчувати утиски,моральний тиск з боку інших конфесій-це дві великі різниці! Я,як Православний,не засуджую,не обпльовую інші віросповідання,але гостро відчуваю,коли під улесливими і ніби "невинними" речами принидують Православіє! До 09:56. Почитай історію! XIV вік від Р.Х., перші монаші скіти на Чернечій горі!

Д"
До "православного

Тебе що жаба давить що у себе неможете знайти такі книги-як я недогадався ви читаєте інші у вас свої герої

ДП
До православний

Ти придурок - треба пишатися розмаїттям та багатством рідного краю. Хоча той, хто таке пише - не закарпатець, а вузьколобий розпалювач ворожнечі

Д"
До "православного"

Всі неандертальці були "православними". На стінах печер Ловачки, є розписи, як перші "православні" бігають за першими "православними" росвигівськими козлами. А кіть покопатися у перших "православних" стародруках то і Адам і Єва були першими "православними" причому МП ( це дуже важливо). Це звичайно сарказм. Тепер піст, скоро Паска, давайте хоть тепер в часі посту небудемо їсти один одного і не бризкати жовчом.

П
Православний

Тонко греки проводять пропаганду! Подають матеріал в такому древньому вигляді,акцентують про його 300 річну вагу,хоча по історичним міркам-це не великий відрізок часу! Але не говорять,що Православіє тут було з часів Княгині Анастасії,а це порядка 1000 років назад! Правильно було б говорити,що єзуїти за допомогою адмінресурсу витіснили Православіє і насильно навязали своє віросповідання!!!

Читайте також