Запасіться водою та готуйтеся до евакуації: жителів Чехії попередили про можливість руйнівної повені

62398 5

В найближчі дні в Чехії існує загроза руйнівних повеней. Вони можуть бути схожі на ті, що були в 1997 і 2002 роках.

За словами міністра внутрішніх справ Віта Ракушана, люди, особливо в районах, де найбільша загроза повені, мають бути готові до надзвичайної події.

Посадовець закликав скасувати світські заходи, запастися водою та зібрати сумки на випадок евакуації.

«Я прошу усіх організаторів світських заходів задуматися, чи безпечно проводити їх у п’ятницю та суботу. Логічно, що в основному це стосується подій біля водоймищ», – сказав Віт Ракушан.

Оскільки вітер буде посилювати сильні опади, людям не варто ходити під деревами.

«Ми закликаємо не панікувати, але щоб хоча б у місцях можливого затоплення у людей були напоготові евакуаційні валізи. Щоб вони могли швидко перебратися в безпечне місце», – заявив міністр.

Також він закликав не залишати автомобілі та інше майно біля водойм.

За словами міністра навколишнього середовища Петра Гладіка, під загрозою навіть місця, де зазвичай не буває повеней. Це буде пов’язано з насиченням ґрунту протягом кількох днів інтенсивних дощів.

«На жаль, ситуація, яка нас чекає в найближчі чотири, можливо, п’ять днів, дуже схожа на ситуацію великої повені 1997 чи 2002 років», – заявив він.

Повені 1997 року були найтрагічнішими в історії Чехії. Тоді було 50 жертв. Повені 2002 року були найбільш руйнівними. Збитки становили 73 мільярди крон.

Коментарі

ДА
до Андрія

чому відразу переїхати в кацпстан? у Єуропі веселіше і тепліше і послідовники мутті Анжелки ферштеяють

Б
Білка

де бусик на укрАїну,я ся вертаву

А
Андрій

Війна поглиблює екологічну катастрофу. Маю надію, що справжні дипломати доносять це до країн Африки, Азії. Бо у них перших будуть проблеми. Багато країн будуть непридатними до життя. Вони готові переїхати в кацапстан і бути рабами у прямому сенсі?

З
закарпут

ага ви знаєте що кого чекать ,нострадамуси недороблені

Читайте також