Заробітчани в шоці: курс долара б'є рекордний мінімум останніх років

9
26

Як долар так і євро продовжує рекордно падати в Україні.

Станом на сьогодні, долар на Закарпатті купити можна за 23.01 гривні, а продати 23.18. Євро купляють за 25.46, а продають 25.78. Якщо брати до уваги курс, який станом на 20 грудня встановив Національний банк, то курс гривні до євро встановлений на рівні 25,98 (на 19 грудня – 26,02 гривні).

Зазначимо, що найбільше від курсу страждають заробітчани, які приїхали з валютою додому на свята і міняють її задешево.

Напрочуд, попри низький курс, ціни на продукти залишаються стабільно високими, але за словами прем'єр-міністра Олексія Гончарука , зміцнення гривні добре для українців - вони стають багатшими.

"Зміцнення гривні - це добре для громадян України, тому що вони стають багатшими. Кожна гривня, яку людина отримує, вона більше важить, тому що на неї можна більше купити", - повідомив він.

У той же час Гончарук визнав, що бізнес недостатньо активно знижує гривневі ціни на свої товари. За його словами, це питання до Антимонопольного комітету.

"З цим потрібно працювати. Це робота Антимонопольного комітету. Ми зараз робимо все для того, щоб рівень конкуренції на всіх цих ринках був сильнішим і, як наслідок, ціни знижувалися швидше ", - сказав прем'єр.

Він також зазначив, що від зміцнення гривні страждають експортери.

"Ми розуміємо це негативний вплив і також шукаємо можливість їм знизити негатив від цього явища", - повідомив Гончарук.

Коментарі

Ю
ю

заробітчани привозять гроші собі додому, половина грошей вернеся відразу у євроамерики, бо купувати будуть машиги, техніку і усякоє другоєю Якась доля тих гроши, дійсно доповнять мої податки, які я плачу з 91 року

N
none

Почитал и про Китай и про то как деньги заробитчане теряют. Ну что сказать штаты вот деньги штампуют и особо их не занижают купили пол мира, все it конторы там уже сидят. Я лично зарабатываю в гривне и налоги плачу в ней же. А то что там кто то леваком батрачит за евро и что то там теряет так пусть тут работает на свою страну, а не на соседскую. Смотрю опять порохоботы завыли всё им блин не так, курс упал. Эвробляхеры воют штрафы им блин. Как на меня то эвробляхеры самые видно хитрожопые, есть закон и какой бы он не был он один и для всех. Кто хотел тот растаможил, хотя как на меня все эти тарантасы надо было конфисковать и штрафов навыписывать по самые ноздри. Всем кому курса хочется большого типа я там побатрачу и тут тузом буду то пусть подумает что будет если все попрут батрачить, домой на возу с быками ехать будете у машиниста и водителя тоже зарплата в гривнах. Апендицит прихватит а операцию делать некому потому что доктор тоже батрачит дерьмо в свинарнике гребёт, бо выгодней.

А
Андрій

Дивлюсь народ вічно не радіє. Росте погано, падає теж погано. Як на мене то лише б він потім знову до 30 не підскочив. Памьятаю як казали хто візме по 12 потім пожалкує... Зе казав же що все, тільки сміятися. Курс Вам зкинув, купуйте-запасайтеся, техніка здешевшала. Так ні, всі стогнуть що курс їм не той, ну так не міняйте. Навіщо нагрібати на Новій Рік жратви як з голодного краю, що потім частіна псується и на смітник йде. Я от придбав собі подарунок, профессійну зварювальну штукенцію и якби не сниження курсу то ще б рік мабуть збирав би кошти на неї. А так я дуже радію і відчуваю свято. Тоб то сміюсь як нам и обіцяли. А от як с 8 до 30 о то був капець, жопа як кажуть москалі. А ціни вже потягнулися до низу хто б що не казав, один баріга скине і інші підтягнутся. Може якась бабуся придбає собі на Різдво щось ще окрім мінімуму. Чому ми всі повинні думати то про евробляхерів то про заробітчан. А чому ні про вчителів, пенсіонерів, лікарів, шахтарів и т.п.?

У
Українець

"Зміцнення гривні - це добре для громадян України, тому що вони стають багатшими. Кожна гривня, яку людина отримує, вона більше важить, тому що на неї можна більше купити". Проблема в тому, що бізнес недостатньо активно знижує гривневі ціни на свої товари. І це питання до Антимонопольного комітету.

З
Заробітчанин

У червні за 100 000 форинтів давали 10 тисяч гривень. Тепер - 7500 грн. І все це завдяки укріпленню гривні.

Г
Гейропа

Знали шо жебраки котрі батрачать принесуть валюту та будуть міняти,а самі заливають шо то добре шо гривня зміцнилася.Читаю шо повів сись придурок та у голові ся не вкладує шо то міністр.а с курсом така х3рня каждий рік , а после нового курс пуйде у вирьха , і так каждий рік на сьому жебраку кидавуть

Р
Рабы

Робиме на жида жеб Ану уси дружно Занимили

П
Президент

До заробітчанин. Мовчи рабе я тобі нічого не винен .

З
Заробітчанин

ціни ростуть а у них гривня зміцнюється ви дебіли там у тій ВР? (Кожна гривня, яку людина отримує, вона більше важить, тому що на неї можна більше купити) наоборот ніфіга не можна купити тому що на 1000 євро ми тіряємо уже 150 то де ви в цьому добре бачите?

МШ
Мама шоні майдауна

19:46 Майдауне ,синочку перестань смоктати пуци у копчоних.

Е
Егану

Не слобудно купувати дешевий тоталітарний російський газ. Мусай купувати демократичний сжижений американський газ.

Ш
Шоні

Леся ,то є закарпатя дєтка.

Л
Леся

Правильно пасульов каже.Люди жруть як не в себе, в простий динь стіл як на празник.Вже ся ничому не радувуть.Лем ниють і ліниві як пси.все їм кось винен,а за собов мусор неваловшні забрати.Мусорки ламлють,дерева крадуть...пустяки...а...і жаба давить.

Е
Еган

Даєш долар по 8, а газ по 8 000.Ото заживемо. Казали,що ціна газу залежить від курсу долара в тому числі.Тобто,якщо долар росте,то ціна теж росте,а якщо долар падає,то газ все ж таки росте.Цікава математика.

Б
Бабай

Пишіть тут шо хочете. уже нічого не залежить від того. Ви своє діло зробили - проголосували. Через пять років знову прийдете

П
Пасульов

Хоть один год не покупайте на праздники жратву мешками, как с голодного края. Пусть оно постоит на прилавках и сгниет.

Т
Троцкій

Були часи коли долар був 5,10 а потім так стрімко буц і 4,40. І реклама скрізь- даємо кредити кому хош, даємо кредит навіть по ксерокопії паспорта. Знайомі взяли тоді кредит 20 тис долл, мають віддати 60 тис банку. І потім одержали веселуху. Такі стрибки курса свідчать про корумповану владу. 95 квартал продовжує веселуху.

TB
to BPY

Кстатi був варiант пiдняти налог на обiн валюти, та вiдiмо рiшили пiти менш очевидним кидаловом простакiв

TB
to BPY

хе-хе. А при тому, що всi вони як раз i придумали цю схему з обдирання заробiтчан. Запам"ятай i не забувай - ця афера з "укрiпленням" гривнi саме для викачки валюти з людей, що працюють закордоном придумана. Кожен мiсяць заробiтчани приносять мiнiмум 1.5 млрд долярiв в цю краiну. Таку суму нiякi бiзнеси, про якi ти пишеш, нiякi МВФи, та iншi "великi друзi украiни" сюди не вкладують. А цi уроди не знайшли нiчого кращого нiж провернути аферу - з убитою економiкою, промисловiстю, з убитим доходом, недовиконаним бюджетом (!!!!) рекордно укрiпили гривню. Бугага. А укрiпили оби скуповувати у заробiтчан задешево валюту. Вот такi делiшкi.

В
ВРУ

При чому там Верховна Рада, Зеленський і врач придуманих наук Гончарук? Це бізнес і не більше. Якщо я хочу купити буханку хліба за 15 грн, а на виході з магазину буду продавати по 20грн і в мене будуть купувати - як мені хтось помішає робити такий бізнес? У всьому цивілізованому світі спекулянти тепер називаються бізнесменами. Це не проблема України. Зараз добре живуть "бізнесмени", які купують за валюту, а продають за гривні і ціни не опускають. Хто вам мішає зайнятись цим і опустити ціну? Чи ви думаєте, що Гончарук має ходити по АБС-шкам і знижувати ціни? Чому європейці можуть вимагати достойну оплату праці, а українці роблять за то, що їм пропонують? Бо в лом шось просити? Так це не просьба, а договір, на який ви добровільно ідете. Роботодавечь радий вам заплатити менше або в конверті, навар поставити 300% і даже налоги не платити. Може треба вже шось робити і перестати жалітись?

І
Іван

Долар падає, а ціни зростають!!!Особливо перед святами продавці хочуть з людей сьому шкуру здерти!

2
2020

Китай наоборот искуственно занижает свой юань для конкуренции своей продукции на рынках запада. Что делают и другие страны для развития своей промышленности и других отраслей на экспорт. Чтобы она была конкурентной по ценовому диапазону. А эти ее намеренно уничтожают, во благо конкуренто, например Европы. На предателей родины похоже...

М
Мукачево

Якщо таке дійсно говорить "прем'єр-міністр " ,тоді біда .....

У
Україна

Починаємо вірити ,що диплом про вищу освіту, також куплений (((

С
Совгавбиров

И впят ушитко мимо людий . Но ай як по иншому ..... ціни стоять на місці ... што порошенко што зеленський єден фос .

1
1234

А ті що в Україні мають гривневі копійчини та бачать таке падіння долара без падіння цін мають що робити?

Читайте також