Заробітчани-закарпатці збільшують грошові перекази в Україну

18
0

хоча й не планують повертатися додому

Близько 74% українців, які працюють в Італії, відчувають на собі наслідки економічної кризи. Такими є дані соціологічного експрес-опитування, проведеного соціологами Християнського Товариства Українців в Італії.



На запитання анкети відповіло 100 громадян України, які проживають та працюють у Римі. При цьому, 82% опитаних - жінки, 92% респондентів - вихідці із Західної України (Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Чернівецька та Закарпатська області).



Як виявило дослідження, в середньому заробітчани живуть в Італії по 7,7 років. 82% з них працюють у сім`ях, доглядаючи за хворими, дітьми або виконують хатню роботу.



Переважна більшість українських іммігрантів (74%) зазначили, що відчувають наслідки світової економічної кризи. На першому місці в цьому контексті українці назвали зменшення купівельної спроможності (44,8%), зменшення оплати праці (21,9%) та втрату роботи (14,3%). На запитання, чи спричинить економічна криза масове повернення заробітчан додому, 77% респондентів заперечили таку перспективу, 19% відповіли позитивно, а ще 4% не визначилися з відповіддю.



Водночас, розуміючи важкі наслідки кризи в Україні, 34% опитаних збільшило обсяги пересилання зароблених грошей на Батьківщину. Разом із тим, 95% опитаних емігрантів не відчуває підтримки Української держави за кордоном.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також