Жарт дня: Ужгород поповниться новою міні-скульптурою — закарпатський Турист (ФОТО)

14
4

Ця новина з'явилася 1 квітня, і звісно ж є жартом, хоча і описаним доволі серйозно, адже її автори навіть повідомили, що ффіційне відкриття «Пам'ятника Закарпатському Туристу» заплановано на 10 червня.

Усе почалося з посту в Фейсбуці від закарпатського фотографа та блогера Олександра Богданова, який повідомив і згадану дату, і зауважив, що скульптура буде виконана з бронзи.

За його словами, скульптура буде збірний образ всіх подорожуючих закарпатців. Наразі, вже є затверджена локація для неї - перила на Київській набережній, недалеко від міні-скульптури Швейка.

— "Турист" буде стояти до "Швейку" задом, до Чехії - передом. Між фігурками буде відстань рівно 23 дюйма або 57 см. Цифра 23 - символічна. Рівно стільки років між першою публікацією «Бравого солдата Швейка» і роком, коли наша область офіційно стала називатися «Закарпатською». Аналог в сантиметрах (57) - рік першої екранізації «Швейка». Традиційно, і з цієї скульптуркою буде пов'язана певна традиція. «Потріть рюкзак на спіні і виі обов'язково сюди повернетесь! Це набагато ефектівніше, чим ккидати монети з пішохідного моста в річку, принаймні такстверджують творці пам'ятника. Хоча, особисто мені здається, що терти потрібно не рюкзак, а саме ніс «Туриста». Ну, да ладно. Ім'я скульптора мене просили поки не називати, проте, дозволили сфотографувати два фінальних затверджених ескізу майбутньої скульптурки. «Денний» і «В Сутінках» ..., — написав Олександр Богданов.

За дивним збігом обставин оприлюднений макет скульптури нагадує на обличчя Федіра Шандора, який донедавна у мережі Facebook виуористовував для свого акаунту саме таке псевдо.

Коментарі

Г
ГореТаланти

Як гарно ! Мiнi скульптури, мiнi естетики, мiнi свiтогляд, мiнi хто-зна -що ще!?!? Тiльки мега гiвно кругом i всюди . Хтось може зробити професiйну, цiкаву, П О Т Р I Б Н У , сучасну скульптуру , щоб була не схожою на сувiнiрний непотрiб !?!? Горе таланти !

.
...

Краще б Ужгород "поповнився" асфальтом на дорогах і розумними та добросовісними людьми у владі...

ДУ
До У

Погоджуюсь. Цей чувак любить попрогинатись щоб бути корисним під вигідних

У
У

Праодраз взятий не найвдаліший. Можна було вибрати будь кого з більш достойних і чесних

Читайте також