Засуджено організатора каналу нелегальної міграції

9
0

Вироком Ужгородського міськрайонного суду на 1 рік і 3 місяці засуджено мешканця Львова, який незаконно переправляв через державний кордон України нелегалів із Туреччини та Єгипту. Він звинувачувався в організації доставки нелегалів з Львівської області на Закарпаття, а звідти через кордон в країни Європи. Затримали ж ділка на гарячому-під час переправки групи з 12-ти вихідців з Єгипта та Туреччини.

Як повідомляє прес-служба УСБУ в Закарпатській області, засуджений-це 53-річний уродженець Азербайджану на ім”я Агаджан, який має громадянство України та останнім часом проживав у Львові. За свій півстолітній вік чолов’яга “заробив” аж 4 судимості, зокрема за хуліганство, рекет, наркотики. Притягувався також до відповідальності за ухилення від сплати аліментів.

У поле зору закарпатських правоохоронців цей львівський азербайджанець потрапив кілька років тому за організацію каналів нелегальної міграції. У 2004 році був засуджений умовно, з призначенням випробувального терміну. Через два роки знову був засуджений, однак суд чомусь звільнив його з-під варти на підписку про невиїзд. Ця поблажливість Феміди дозволила азербайджанцеві “піти в біги”. В 2008 році він був розшуканий і затриманий в одній з областей України співробітниками спецпідрозділу УСБУ в Закарпатській області. Далі був засуджений, але знову відбувся доволі легко. Як стало відомо, нині Агаджан знову на волі...

А загалом, за інформацією УСБУ області, торік закарпатська спецслужба розслідувала 12 кримінальних справ стосовно двох організованих злочинних угруповань, які займалися переправкою нелегальних мігрантів. Було розшукано 4-х осіб, які переховувалися від слідства. Загалом же вироками судів на Закарпатті торік було засуджено 26 організаторів та активних членів каналів нелегальної міграції. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також