Затримали вбивцю із Закарпаття, який переховувався 6 років

4
0

Події в той вересневий вечір 6-річної давнини в свідомості Андрія (ім'я змінено) закарбувалися назавжди. Разом з приятелем, таким же як і він сам заробітчанин із Закарпаття, працювали в одному з сіл Полтавщини на будівництві. У ту суботу після роботи вирішили трохи відпочити. Як дуже часто буває, дозвілля переходить в застілля, де горілку відіграє чи не найважливішу роль.

Тому коли через деякий час зустріли місцевого жителя і попросили, як водиться, закурити, вже були добряче напідпитку. Слово за слово і між чоловіками зав'язалася бійка. Андрій схопив ніж. Поранений ним селянин помер за кілька годин, а заробітчанин кинувся навтьоки. На місці події було достатньо свідків і речові докази, вилучені прибулими за викликом співробітниками міліції, красномовно свідчили про вину чоловіка. Втім сам він її визнавати не збирався і попрямував в довгі подорожі, як сам зрозуміє лише за кілька років, - в бігу від самого себе.

За цей час він встиг побувати і в Російській Федерації, і в багатьох областях України. Надовго ніде не затримувався, постійно відчуваючи невпевненість свого становища. Нормально жити чи працювати, звичайно, не міг, проте і в міліцію йти не збирався. Проте їх зустріч була неминучою.

Як розповів начальник відділу розшуку злочинців і зниклих громадян УКР УМВС України в Житомирській області Іван Сташко, оперативники Коростенського міськвідділу у другій декаді червня одержали інформацію від колег з Пирятинський РВ Полтавської області про те, що розшукуваний ними підозрюваний у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, які стали причиною смерті людини, може переховуватися на території їх району. Почалася кропітка робота по встановленню його можливого місце перебування. Коли міліціонерам вдалося вийти на слід підозрюваного і максимально до нього наблизитися, у того спрацювало придбане за стільки років переховування відчуття небезпеки. У останній момент чоловік, помітивши незнайомців, які заходили на подвір'я, де він тимчасово проживав, втік. Проте, як згодом з'ясувалося, ненадовго.

Вже через дві доби оперативники в Житомирському районі, в одному з віддалених сіл, затримали підозрюваного. Чоловік переховувався в таємній кімнаті літньої кухні домогосподарства свого земляка, який навряд чи тобі відомо, кого прихистив. Коли в приміщення зайшли міліціонери, в першу хвилину від несподіванки підозрюваний розгубився, а вже наступної - кинувся на них з кулаками. Втім, бігти було нікуди - 6-річне переховування закінчилося. Тієї ж ночі затриманого передали колегам з Полтавської області. Його подальшу долю вирішуватиме суд, перед яким він буде відповідати за смерть людини.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також