Затриманий на Іршавщині чоловік з "калашем" був ще й під "градусом"

20
0

Як вже повідомлялося ця надзвичайна пригода сталася 15 вересня в Іршавському районі Закарпаття.

Почалось все з того, що післяобідньої пори в чергову частину Іршавського райвідділу міліції по телефону "102" надійшло повідомлення від невідомого громадянина про те, що в м.Іршава на вул.Грушевського біля автомобіля ВАЗ-2105 червоного кольору стоїть невідомий громадянин, в руках якого знаходиться предмет, схожий на автомат.

На місце події виїхали правоохоронці. Побачивши міліцейську «сімку», водій червоної «п′ятірки» рвонув з місця в сторону центру Іршави, а далі поїхав у бік с.Ільниця. На одній з вулиць села «п′ятірка» зупинилась.

Міліціонер підійшов до машини правопорушника. Коли раптом побачив, як із опущеного скла на водійських дверцятах на нього «дивиться» ствол автомата!

Опісля з′ясується, що це був не справжній автомат Калашникова, а його майже точна копія – мисливський карабін «Сайга», який зовні і не відрізниш від  справжнього «калаша».

Міліціонер став заспокоювати водія, аби той не робив дурниць, а зброю поклав на переднє пасажирське сидіння. Не знати, чим би все закінчилось, якби на місце пригоди не прибула слідчо-оперативна група. Озброєному зухвальцю міліціонери заблокували службовими автомобілями шлях до відступу, і він змушений був здатися.

Зловмисника доставили в Іршавський РВ УМВС для з"ясування обставин справи. Тут встановили його особу. Правопорушником виявився такий собі 31-річний житель с.Ільниця Іван. Цього чоловіка уже в цьому році працівники ДАІ кілька разів штрафували за скоєння різного роду правопорушень. Врешті-решт рішенням суду його було позбавлено права керування автомобілем за перебування в нетверезому стані за кермом. Забігаючи наперед, скажемо, що і тепер він був «під градусом»: експертиза засвідчила в його крові 1,2 проміле алкоголю. А керував він у нетверезому стані чужим автомобілем…

В машині правопорушника міліціонери виявили та вилучили зброю, якою він погрожував міліціонеру – згаданий карабін "АКМСМ-Ф-1" калібру 7,62 мм. (на нього він має офіційний дозвіл), а також бейсбольну біту, маску чорного кольору з прорізами для очей та бензопилу. Навіщо йому це все, має з′ясувати слідство.

На правопорушника очікує відповідальність за збройний опір працівникам міліції, а також за керування без прав чужим автомобілем у нетверезому стані. Слідство триває, пише СЗГ УМВС України в Закарпатській області

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також