Затишна спальня: поради з оформлення

9
0

Спальня — особлива кімната, де, як у равликовому будинку, хочеться закритися від зовнішнього світу та відпочити. Атмосфера спальні залежить від її оформлення та наповнення предметами інтер’єру. Головним у цій кімнаті завжди є ліжко. Навколо нього буде розвиватись інший меблевий сценарій.

Зазвичай коло ліжка розташовують підставки під різні дрібнички. Якщо це будуть приліжкові тумби IKEA, то комфорт та зручність забезпечені. Такі тумби можна придбати в інтернет-магазині Home Club. Величезний вибір предметів меблів дозволить підібрати приліжкові тумби під будь-який стиль.

Важливість сну для людини

Ліжко, телевізор, гардероб — стереотипи минулого, що мають в минулому й залишитися. Дизайнерські ідеї спроможні влаштувати справжній острівок релаксу. Спальня повинна допомагати відпочити тілу та свідомості. Як відомо, сон — найважливіший фізіологічний процес для людини. Безсоння може виснажити на кшталт важкої хвороби. Цей негативний стан навіть лікують фармакологічними препаратами. Але сон можна налагодити простими засобами:

  • дотримуватися режиму — лягати та прокидатися в один і той же час;
  • прогулюватися годину перед сном;
  • відмовитися від гаджетів у вечірній період;
  • засинати в повній темноті та тиші;
  • підібрати ортопедичний матрац.

Меблі в спальні мають бути функціональними. Саме такими є приліжкові тумби. Вони дозволяють розташувати в доступності найнеобхідніше: світильник, питну воду, годинник, окуляри, книгу, ліки тощо.

Поради для облаштування затишної спальні

Для розслаблення треба уникати в спальні яскравих та темних кольорів. Візуальні акценти можуть збуджувати та викликати тривогу. Відмовтеся від помаранчевого, теракотового, темно-бузкового, чорного та червоного. Перевага за пастельними чи світлими блакитним, зеленим, рожевим. Основою для стін може стати молочний, крем, перлинний сірий. Меблі в скандинавському стилі або ж неокласика не перевантажать невелике приміщення.

Текстилю в спальні не буває забагато. М’яке підголів’я ліжка, пледи, темні портьєри, додаткові подушки, банкетка з тканинною оббивкою створять відчуття ніжних обіймів та затишку. Тканини нехай будуть яскравішими, ніж кольори стін та меблів. Добре поєднуються світлі салатовий та рожевий, гарний ансамбль складають рожева пудра та світле дерево.

Приліжкові тумби можуть бути в вигляді відкритих полиць чи з шухлядами. Оригінально виглядають тумби з комбінованих матеріалів: метал та дерево, ротанг чи лоза. Зручні тумби у вигляді столика можна пересувати у разі необхідності. Такі дрібні меблі дуже зручні, вони нададуть відчуття затишку в маленькій спальні.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також