Завдяки міжнародній співпраці закарпатські митники виявили правопорушень на понад 35 млн

9
0

Лише за 8 місяців на адресу митних органів іноземних держав було направлено 58 запитів щодо підтвердження можливих фактів митних порушень.

У пресслужбі Закарпатської митниці розповідають, що саме на підставі відповідей, отриманих від митних органів іноземних держав, запроваджено 27 справ про ПМП на загальну суму 35,7 млн гривень (торік - 8 справ про ПМП на суму 20,6 млн грн).

В основному порушення митного законодавства стосувалися подання митниці документів, що містять неправдиві відомості. Зокрема, щодо найменування, кількості та вартості товарів, які ввозилися на митну територію України. У такий спосіб ділки прагнуть завезти побільше імпортного товару з ухиленням сплати податків.

Також були факти, коли у товаросупровідних документах вказувалися «липові» фірми-відправника та одержувача товарів.

Серед предметів правопорушення - побутові імпортні товари. Так, до прикладу, на підставі відповідей, отриманих від угорських митників, підтверджено незаконне ввезення «труб жорстких з полімерів», інших промислових товарів на мільйони гривень тощо.

Крім того, на підставі відповідей польських, австрійських, німецьких та угорських колег, а також за результатами проведення додаткових контрольно-перевірочних заходів, встановлено неправомірне ввезення автомобілів за заниженоною вартістю. Серед іномарок: «Audi A4», «Skoda Oktavia», «Volkswagen Passat», «Ford Transit», «Man TGX» та ін.

Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також