Завдяки пенальті "Закарпаття" здолало казахів

13
0

Закарпаття - Окжетпес (Казахстан) - 1:0 (0:0) Гол: Тришович, 70 - з пенальті.

"Закарапатье" (Ужгород): Надь (Бабенко, 46), Андроник, Донець, Шендрик, Леандро, Іванов, Гомес (Райчевіч, 46), Малюк (Микуляк, 46), Влчек (Іващенко, 41), Тришович, Давидов.
Вилучення: Влчек, 41 (груба гра).

Перед звітним поєдинком наставник ужгородців з різних причин недорахувався відразу декількох виконавців. Платонов, Болохан, Невуче, Джейворамі не змогли взяти участі в грі через пошкодження, від послуг Шевелюхіна закарпатці вирішили відмовитися, Біто повернувся на перегляд до "Арсеналу", а що стосується Чижевського, то, як сказав один з помічників Ігоря Гамула, його переглядати немає резону - в його кваліфікації ніхто не сумнівається. От і вийшло, що в матчі проти казахстанського "Окжетпеса" тренер "Закарпаття" міг використовувати лише дванадцять польових гравців, плюс, буквально за пару годин до гри до команди приєднався півзахисник Валерій Іващенко, відомий за виступами за "Оболонь" і "Нафтовик".

Сам матч ряснів брутальністю і технічним браком. Що стосується першого аспекту, то в цьому особливо досягли успіху казахстанські футболісти. За весь поєдинок обслуговував гру корейський рефері показав близько десяти жовтих карток і навіть одну червону. Що стосується другого - то на хід гри величезний вплив зробив жахливої сили вітер. У таких умовах розраховувати на якісне видовище не було сенсу: вгадати і розрахувати траєкторію польоту м'яча було практично неможливо. Звідси мінімум гостроти і максимум помилок при передачах.

"Закарпаття" володіло невеликою територіальною перевагою, проте вибратися на ударну позицію ужгородським футболістам ніяк не вдавалося. Ігор Гамула раз у раз давав вихід своїм емоціям, особливо дісталося від тренера Тришовичу, Андроніку і Влчеку. Останній, до речі, відіграв просто жахливо. Жодної точної передачі, жодного виграного єдиноборства і видалення в кінці тайму - все, чим запам'ятався цей височенний чех. А ось Валерій Іващенко, незважаючи на те, що потрапив, як кажуть, з корабля на бал, відіграв дуже пристойно і кілька разів викликав схвальні слова з тренерської лавки ужгородців. Відверто слабко виглядав і "Окжетпес", футболісти якого за весь матч лише один раз спромоглися потурбувати обох голкіперів українського клубу.

Другий тайм повністю пройшов під диктовку "Закарпаття". Значно покращився контроль м'яча, стали виходити атаки. Непогано у ужгородців виглядали Іванов, Леандро та Іващенка, яким кілька разів вдавалося створювати гостроту біля воріт суперника. Саме завдяки зусиллям останнього, українській команді і вдалося забити єдиний м'яч. Валерій здорово прорвався по лівому флангу і відпасував під удар у центр штрафного на Тришовича. Олександру пробити не дали, але при цьому порушили правила. Сам потерпілий і реалізував 11-метровий, відправивши м'яч точно в лівий від голкіпера кут. Щоправда, перед цим Ігор Гамула дав вказівку виконувати удар Донцю і після того, як до м'яча все-таки підійшов Тришович, емоційно пообіцяв сербові показати після гри, "де раки зимують".

Могли ужгородці і подвоїти перевагу, але м'яч, після навісу зі штрафного у виконанні Микуляка, влучив у стійку воріт. На цьому все й закінчилося. "Закарпаття" здобуло другу поспіль перемогу в рамках тренувального збору, але якість гри поки залишає занадто багато питань.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також