Завершено розслідування смерті 3-ох закарпатців під 100-тонним краном

5
0

Управлінням Держгірпромнагляду по Закарпатській області завершено розслідування групового нещасного випадку, що стався 13 липня 2011 року під час демонтажу вантажопідіймального крану на території колишнього Свалявського лісокомбінату.

 

Як повідомив голова комісії з розслідування, заступник начальник Управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області Богдан Дорош, комісія пов’язала нещасний випадок з виробництвом, оскільки згідно зі ст.24 Кодексу законів про працю України трудовий договір вважається укладеним і без юридичного оформлення, якщо працівників було допущено до роботи, тобто вони фактично перебували у трудових відносинах з ПП «Карпат-Буд».
 
Причинами нещасного випадку є відсутність проекту виконання робіт з демонтажу козлового крана ЛТ-62 та дозволу Держгірпромнагляду на монтаж вантажопідіймальних кранів; залучення до роботи працівників не за спеціальністю. Комісія визначила й осіб, котрі допустили порушення вимог нормативних актів з охорони праці, що призвело до групового нещасного випадку.
 
Виконуючий обов’язки директора ПП «Карпат-Буд» Василь Голод не розробив проект з демонтажу козлового кран, не одержав дозвіл Держгірпромнагляду та допустив до роботи працівників, що не пройшли навчання, інструктаж та перевірку знань з охорони праці.  Виконроб ПП «Карпат-Буд» Микола Лавкай не вжив заходів проти випадкового падіння елементів конструкцій крана та спеціальних заходів, які б забезпечували безпеку працюючих. Директор ТОВ «Максфер» Валерій Павлюк, котрий уклав угоду на демонтаж козлового крана ЛТ-62 та порізку його на частини з підприємством, яке не мало права на виконання зазначених робіт.
 
Як уже повідомлялося, внаслідок падіння крану, що демонтувався, загинули: 55-річний мешканець смт. Чинадієво Володимир Барановський, 48-річний мешканець с. Череївці Олександр Качур, 61-річний мешканець. М. Мукачево Микола Рущак.
 
Довідка: Приватне підприємство «Карпат-Буд» створено у січні 2002 року. Предметом діяльності підприємства є будівництво, капітальний та поточний ремонт, реконструкція й технічне переозброєння будівель та споруд. Наразі на підприємстві працює 11 чоловік.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також