Завершилася «Весняна толока»

8
0

На Закарпатті з’явилося понад півмільйона нових деревцят

«Весняна толока», яка тривала, згідно з Указом Президента Віктора Ющенка в усій Україні, офіційно завершилася, хоча це й не означає, що озеленювати території й прибирати сміття перестануть. Такі роботи мають тривати безперервно – не лиш після розпоряджень високих владних чільників, а й з власної ініціативи.

Варто сказати, що на Закарпатті, й без того одному з найзеленіших регіонів країни, до «Весняної толоки» поставилися відповідально. Це відзначив і заступник глави Секретаріату Президента Роман Безсмертний під час селекторної наради щодо програми.

Як повідомили в управлінні житлово-комунального господарства ОДА, всього в рамках толоки на Закарпатті покладено в ґрунт майже 590 тисяч саджанців дерев та кущів на 423,4 га, таким чином, створено 243 нові зелені зони, парки, сквери. Крім цього, понад 125 тисяч прибудинкових територій, 916 дитячих і спортивних майданчиків, 388 парків, скве­рів та інших об’єктів відпочинку привели до належного естетичного й санітарного стану.

«Весняною толокою» опікувалося чимало  відомств та управлінь. Зокрема, освітяни провели в школах краю масові акції «Посади дерево та збережи його», у яких узяли участь понад 100 тисяч учнів із 705 шкіл, що посадили майже 200 тисяч деревцят і кущів. А волонтери з числа школярів і студентів ПТУ впорядковували садиби ветеранів війни та праці, людей похилого віку й з обмеженими можливостями.

Своєю чергою медики заклали в ґрунт 5110 саджанців у лікувально-профілактичних закладах краю, а служба автомобільних доріг – 18860 саджанців вздовж шляхів області. Та найбільше висаджено нових дерев, звичайно, силами управління лісового й мисливського господарства – понад 208 тисяч. Упорядкування територій триває й нині, а от деревцята продовжать висаджувати восени.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також