Завідувачку кафедри УжНУ судитимуть за розтрату майже мільйона бюджетних коштів університету

6
2

Співробітниці університету інкримінують розтрату 965 тис. грн бюджетних коштів університету через фальсифікацію офіційних документів.

Раніше Mukachevo.net розповідало, що завідувачка кафедри одного з факультетів незаконно нараховувала заробітну плату двом працівникам, які перебували закордоном, протягом 2017-2022 років і виконували роботу за індивідуальним планом лише частково.

Також жінка володіла банківськими картками одного з працівників, на які надходила заробітна плата, і таким чином привласнила більше 700 тис. грн, розпорядившись ними на власний розсуд.

В пресслужбі Закарпатської обласної прокуратури зазначають, що працівниці університету інкримінують скоєння злочинів за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України — привласнення і розтрату грошових коштів в особливо великих розмірах, а також службову підроблення.

Наразі обвинувальний акт щодо обвинуваченої співробітниці кафедри слідчі вже направили до суду. Якщо провину жінки доведуть, то їй загрожує штраф, або ж обмеження волі строком до 3 років.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

З
Закарпатці

Презумпція невинуватості- особа вважається невинуватою....доки їїї вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

З
Закарпатка

Як ту жону звати? Треба оприлюднювати таку інформацію аби люди знали.

Читайте також