Завод «Єврокар» запросив урядовців

8
0

вивчити ризики галузі у контексті вступу до СОТ

Закарпатський автомобільний завод ЗАТ «Єврокар» запросив до себе групу урядових експертів на чолі з заступником Міністра промислової політики України Віктором Падалко, тим самим ініціювавши в Україні обговорення перспектив розвитку вітчизняної автомобільної галузі у зв’язку із вступом держави до СОТу.

 Як розповів голова Наглядової ради ЗАТ «Єврокар» Олег Боярин, український уряд повинен вжити ряд заходів, щоб підтримати внутрішнього виробника після відкриття свого ринку у контексті Світової організації торгівлі. Більшість українських підприємств, на думку О. Боярина, не готові до потужної міжнародної конкуренції, оскільки не знали реальних умов вступу України до СОТу. «Ми не вимагаємо жодних пільг, а навпаки виступаємо за  рівні умови і можливості для усіх підприємств в Україні, — каже О. Боярин.  — Натомість чекаємо від уряду створення комфортних інвестиційних умов, як мінімум, не гірших, ніж у сусідніх країнах, щоб інвестиції не оминули Україну».  

 Заступник Міністра промислової політики України Віктор Падалко залишився задоволений візитом, у ході якого серед іншого інспектував стан реалізації Програми створення виробничих потужностей та робочих місць ЗАТ «Єврокар», що була затверджена Міністерством промислової політики та погоджена Міністерством економіки у листопаді 2005 року. Посадовець зазначив, що уряд зацікавлений у створенні комфортних умов для галузі, оскільки автомобілебудівництво посідає друге місце у промисловості держави після металургії.

 Завод «Єврокар» є одним з основних наповнювачів бюджету Закарпаття. У розвиток виробництва вже вкладено понад 100 мільйонів доларів США. Цьогоріч тут заплановано випустити 45 тисяч автомобілів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також