Завтра в Ужгороді – день без авто

8
0

Обласний центр Закарпаття продовжує заходи з нагоди Європейського тижня мобільності, до якого вперше долучається наше місто. І, окрім інших акцій, які заплановані на 22 вересня, передбачений перший - пілотний - День без авто в Ужгороді.

 

У рамках акції для автівок з 10 до 16 годин буде перекрита Слов'янська набережна (від ресторану "Венеція" і до Боздоського парку - до площі Томенчука), з 12-ї там відбуватимться розваги і конкурси під девізом "Спалюй калорії, а не бензин!", малюнок на асфальті на тему "Живі вулиці", а також змагання "Обережний велосипедист" (їзда з імпровізованими перешкодами). Нагадуємо, що об 11-ій в місті відкриють велосипедну доріжку – перша "пробна" смуга прокладена на набережній Незалежності (від лінгвістичної гімназії ім. Шевченка) і є першим кроком до "велосипедизації" Ужгорода.
 
З нагоди Дня без авто організатори нагадують, що такі заходи популярні в Європі і несуть екологічну мету, сприяють тому, аби місто ставало безпечнішим, а повітря чистішим. Й просять усіх городян при можливості обмежити користування автомобілем, віддавши перевагу громадському транспорту, а найкраще – велосипедові, чи то ж пересуватися пішки.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також