Завтра в Ужгороді покажуть найкращі короткометражки зі всього світу

6
0

8 травня в Ужгороді стартує серія всеукраїнських показів стрічок, які були представлені на Першому Київському Міжнародному фестивалі короткометражних фільмів 20-22 квітня у столиці.

 

В обласному центрі Закарпаття будуть презентовані найкращі роботи режисерів з Аргентини, Франції, Словаччини, Бразилії, Великобританії, Швейцарії, України тощо. Ужгородці також побачать анімаційну стрічку угорського режисера Германа Арпада «Пробач», що виборола гран-прі фестивалю.

Як зазначив директор першого Київського Міжнародного фестивалю короткометражного кіно Кирило Марікуца, для нього надзвичайно важливим було ознайомити місцевого глядача з найкращими доробками сучасних кіномитців.

«Оргкомітет фестивалю вирішив не обмежуватися суто столичною аудиторією і дати змогу кіноманам з інших регіонів переглянути фестивальні роботи. Починається серія всеукраїнських показів з Ужгорода, а вже на найближчий час також заплановані перегляди у Львові, Харкові, Херсоні та в Києві».

Примітно, що ужгородці двічі відзначилися на цьогорічному фестивалі, зокрема режисер Олег Варфоломеєв представив картину «Ілюзія щастя», а журналіст Олексій Уманський влаштував прем’єру проекту «Ні_моє кіно».

Перегляд фестивальних стрічок відбудеться 8 травня, о 19:00 в театрі ляльок «Бавка». 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також