Завтра в Ужгороді презентуватимуть матеріали про історію Іршавщини,

15
0

які збиралися понад 50 років

У четвер, 5 липня, о 14.00 в Ужгородському прес-клубі відбудеться презентація книги Василя Керечанина «Скарби рідного краю. Іршавщина», виданої у видавництві «Мистецька лінія».

 Книжка є унікальною хоча б тому, що матеріали до неї автор писав протягом усього трудового життя, тобто понад 50 років. Василь Петрович Керечанин є професійним істориком, учасником археологічних експедицій за участю та під керівництвом відомого земляка Федора Потушняка.

 У засіданні також візьме участь голова Іршавської районної держадміністрації Максим Хохлов. Автора книги представить начальник відділу культури і туризму Іршавської РДА, голова районної «Просвіти», письменник Василь Кузан.

 Вже з перших років викладання історії в іршавській ЗОШ № 2, а потім і будучи директором цієї школи, Василь Керечанин збирав і публікував у місцевій пресі усе, що пов’язане з історією краю. Пізніше зібрані матеріали увійшли до окремої книги, яка уміщує кілька розділів: «Іршавська давньоозерна улоговина», «Залізоробні центри Іршавщини», «З історії поселень Іршавщини», «Городища», «Замки», «Легенди», «Народні традиції та звичаї» та ін. Цікавинкою є також те, що книга містить блок історичних фотографій.

 Видання книги «Скарби рідного краю. Іршавщина» є одним із кроків реалізації районної Програми підтримки місцевого книговидання  

 

Засідання  відбудеться у приміщенні Ужгородського прес-клубу реформ за адресою:

 м. Ужгород, вул.  Собранецька, 3.

 Початок о 14.00.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також