Завтра в Ужгороді визначатимуть, хто краще знає Енді Уорхола

22
0

Східнословацької галереї в м. Кошіце (надалі СГ) за підтримки фінансового Норвежського механізму під керівництвом Фундації Громадських Заходів (NPOA), організовує міжнародний конкурс з малювання під назвою «Чи знаєте ви Енді?». Конкурс націлений на дітей та юнаків середньо освітніх шкіл та спеціалізованих навчальних закладів. Цей конкурс стане однією з складових заходів підготовки виставки під назвою «Енді Уорхол та Джулія/день народження», що розпочнеться в Східній Словаччині, 6 Серпня 2010р.

Мета конкурсу : Мета  заходу націлена на представлення поп-мистецтва  зірки Енді Уорхола, який має родове коріння в Східній Словаччині. Він буде представлений як син Джулії, який народився в селі Ружіне Мікова. Додатковою метою є святкування 84 річчя з дня народження митця та акцент саме на близькості із матір’ю, що дійсно зробила багато для його творчості.  

Пропозиції  щодо проведення конкурсу : В рамках словацько - української співпраці, запрошуються до участі діти та юнаки середніх шкіл та спеціалізованих навчальних закладів Словаччини та України. До участі у конкурсі прийнятною є вся територія Словаччини та частина Закарпатської області, а саме учні Словацької школи в місті Ужгороді та інших середніх шкіл та спеціалізованих навчальних закладів міст Ужгорода та Мукачева. Вікова категорія дітей від 6 до 15 років (1 та 2 ступня середньо освітніх шкіл). 

Конкурс буде організовуватися одночасно на територіях Словаччини та України.

I. етап - Відбірковий Комітет, за участі Словацької загально освітньої школи в м. Ужгороді визначить 20 найкращих робіт дітей з України; Відбірковий Комітет з СГ в м. Кошице відбере 20 найкращих робіт зі Словаччини. Найкращі 40 робіт перейдуть до наступного етапу конкурсу, що буде проходити в приміщенні СГ в м. Кошице.  

II. етап - відбір творів мистецтва буде здійснюватися 3 представниками творчого Комітету, склад якого буде визначено директором СГ в м. Кошице. Терміни відбору - 5 серпня 2010 року. Комітет відбере тільки одного переможця чия робота стане частиною виставки під назвою «Енді Ворхал та Джулія/день народження», що проходитиме в приміщенні Східнословацької галереї в м. Кошіце з 6 серпня по 6 жовтня 2010 року. Результати конкурсу та загальний переможець буде оголошено в день народження Енді Ворхала, 6 серпня 2010 року в приміщенні Галереї за адресою, вул. Главна 27, м. Кошице. 

Кожен учасник може надати не більше 5 робіт. Роботи можуть виконуватися в двохвимірному зображенні використовуючи техніки – малювання, креслення, колажу, комбіновані методи, фотографії, мультимедійну обробку. 

В разі потреби автори можуть зазначити про необхідність спеціальної упаковки робіт з метою уникнення їх пошкодження. До оцінки будуть прийматися тільки оригінали робіт дітей та юнаків (копії не є прийнятними). Надіслані/надані роботи пізніше визначеного терміну будуть повернуті авторам. Організатори мають право використати ці роботи з метою промоції даного конкурсу під назвою «Чи знаєте Ви Енді?». 

Оцінка  конкурсу :

Відбірковий Комітет буде оцінювати художній підхід, техніку написання, креативність та зміст (ідею).

Термін  конкурсу в м. Ужгород (до) : 09.06.2010 (роботи надіслані після цієї дати не будуть розглянуті та не приймуть участь у конкурсі). 

Оголошення  результатів :

Остаточне оголошення результатів відбудеться  06.08.2010 в 11:00 у приміщенні Східнословацької галереї в м. Кошіце, за адресою вул. Главна 27 в Кошице.

Нагорода  переможця:

Відібрані найкращі роботи будуть виставлені на веб-сторінці: foso.uz.ua та  http://foso.uz.ua/download.php?url=http%3A//www.slovak-warhol.com та  www.vsg-kosice.sk . Основний переможець матиме можливість виставити свою роботу разом із оригіналами робіт Енді Уорхола на виставці в Східнословацькій галереї в м. Кошіце в м. Кошице. 

Автори 10-ти найкращих робіт з України  будуть мати можливість відвідати урочисту частину з нагоди святкування дня народження Енді Уорхола, що відбудеться 6 серпня 2010 року в м. Кошице. 

України насилайте за наступною  адресою:

Загальноосвітня середня школа № 21, м. Ужгород з поглибленим вивченням словацької, української та інших іноземних мов

Сільвая 3A, Ужгород, 88000

Контактна особа: Василь Роман

Тел.: +38 050-104-61-02

15.06.2010 о 16:00  в обласному художньому музеї ім. Йосипа Бокшая відкриється виставка дитячих творів, відібраних міжнародним журі до подальшої участі у конкурсі.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також