Завжди вірний своїй справі: історія відважного командира з Закарпаття Василя Бабича (ВІДЕО)

22
1

26-річний Василь Бабич, командир розвідроти 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади загинув 29 серпня 2022 року під час наступу на півдні України.

З юних років Василь демонстрував мужність і стійкість, хлопець активно займався спортом, після школи обрав шлях військового і вступив до Одеської військової академії на факультет розвідки.

По закінченню навчання розпочав службу в Збройних силах України. У віці 21 року очолив свій перший взвод. Під його керівництвом бійці успішно виконували завдання в рамках Антитерористичної операції.

Вже у лютому 2019 року Василь очолив роту розвідки. З початку повномасштабного вторгнення розвідрота "Закарпатського Легіону" тримала оборону на Запорізькому напрямку. Василь завжди йшов у бій пліч-о-пліч зі своїми солдатами, демонструючи справжню хоробрість та якості лідера.

Так було і під час контрнаступу на Херсон, командир ішов перший, відчуваючи перевагу ворожих сил він власним життям врятував своїх бійців. Посмертно капітан Василь Бабич, указом Президента України нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Коментарі

В
Віталій

Мав честь колись бачитись з Василем в Оріхові. Враження справив неабиякі. Молодий професійний командир. Бійці про нього розповідали з повагою! Світла пам'ять Герою, честь і хвала батькові за такого сина! Вибачте, нам, живим...

Читайте також