Збалансоване харчування чотириногих вихованців

5
0

Рішення завести собаку є одним з найбільш важливих в житті будь-якої людини. Адже після цього повна відповідальність за життя і здоров'я вихованця лягає на нового господаря.

У зв'язку з цим необхідно чітко розуміти всі критерії правильного догляду за домашніми тваринами. Одним з найважливіших елементів забезпечення правильного розвитку і виховання собаки, є необхідність в збалансованому харчуванні.

Зневажливе ставлення до даного питання може привести до великої кількості різних захворювань. Купувати корми для тварин краще в спеціалізованих магазинах, консультанти яких допоможуть зробити правильний вибір. Наприклад, в Інтернет-магазині Masterzoo.ua представлений повний спектр кормів для собак преміум класу. Тут кожен зможе підібрати ідеальний корм для свого чотирилапого вихованця в залежності від його потреб.

Які бувають корми для собак

В першу чергу слід відзначити, що корми для собак бувають чотирьох видів: сухий, вологий, замінник молока і каша. Найбільш популярним видом є сухі корми. Вони збалансовані за складом і мають хороші характеристики зберігання. Найголовніше, що вони явно подобаються собакам. До вологих кормів для собак відносяться консерви, які можна використовувати як основний корм або доповнення до такого. Основою консервів є білкова їжа - м'ясо або риба. Це саме те, що і необхідно тваринам для нормальної життєдіяльності організму. Замінники молока використовуються як перехідна їжа для цуценят під час відлучення від матері. Каші також використовуються як їжа для самих маленьких. Такий корм є добавкою до основної їжі, і призначений для набору м'язової маси. Важливо розуміти, що мова йде про кормах преміум класу провідних світових виробників, які гарантують його якість і відсутність шкідливих добавок.

Як підібрати корм правильно

Перед вибором корму для Вашого вихованця слід проконсультуватися з фахівцем або уважно вивчити питання підбору корму в залежності від віку, породи, активності і загального стану здоров'я собаки. На упаковках якісних кормів завжди вказується повна інформація про склад і призначення для тієї чи іншої групи собак. Не варто думати, що якщо корм дорогий, то підійде Вашому вихованцеві. Активним собакам в більшій кількості потрібні вітаміни, протеїн та інші корисні елементи. Собакам у віці необхідно більш дієтичне харчування. Якщо ж вихованець страждає зайвою вагою, варто підбирати корм з підвищеним вмістом клітковини.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також