Збройні Сили сьогодні поповнили перші цьогорічні іршавські призовники

4
0

Рівно о восьмій годині ранку цього незвичного для весни морозного понеділка тридцять юнаків району стали в стрій у дворі Іршавсько-Виноградівського об’єднаного районного військового комісаріату.

Вони – перша команда, яку  Іршавщина в цьому році відправляє для призову до Збройних Сил України.

Звучать   військові команди, які для цих юнаків на найближчий рік стануть повсякденними і звичними. Сьогодні ними командує старший прапорщик В.В.Пензеник. А благословення на добру службу, на мирне життя  і здоров’я давав їм настоятель Свято-Петро-Павлівського  православного храму з м.Іршави о.Василій Ігнат. Кожен із призовників був  ним  окроплений святою водою  а всім їм  священник сказав, що благословення на ратну службу  церква прирівнює до хрещення людини.

Юнаки із Іршави, Приборжавського, Арданова, Білок і Малого Раківця служитимуть у частинах Військово-Повітряних сил І Міністерства внутрішніх справ у Львівській області Одесі, і Сімферополі.

Урочистою церемонією та відправкою командував  заступник військового комісара підполковник М.І.Попович.

Окрім цієї сухої фабули слід додати тільки традиційні материнські сльози, браваду під пиво «цімборів», що залишаються «на гражданці» та палкі поцілунки дівчат, що як завжди обіцяють вірно чекати.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також