Збирають громадами та вичищають: для чого волонтери з Мукачева відправляють килими на фронт (ФОТО, ВІДЕО)

4957 1

Закарпатські волонтери збирають килими цілими громадами, чистять і миють їх в одній із клінінгових компаній у Мукачеві. Чисті килими відправляють військовим на різні напрямки.

Як розповідають журналісти "Суспільне Ужгород", килими захисники використовують для облаштування приміщень та бліндажів.

"Я їздив багато разів на схід, бачив їхні умови життя. Це якщо не перша лінія, не нуль, то друга-третя лінія живуть у старих приміщеннях і там теж треба облаштуватися якось. А на нулі — це для бліндажів дуже актуально і дуже потрібно", — розповідає волонтер Олександр Левшаков.

За словами волонтера, вже відправили сім партій великих килимів по 30, 40, 50 штук. Цього разу кили відправляють захисникам із Третьої штурмової бригади на харківський напрямок, за кілька днів вони будуть на місці призначення.

Безкоштовно чистити килими для військових погодилася одна із клінінгових компаній Мукачева. Співвласник підприємства Михайло Попович — ветеран російсько-української війни. З перших днів повномасштабного вторгнення пішов добровольцем у ТЦК, потрапив у 101-шу бригаду ТРО, воював на Донецькій та Сумській областях. Михайло із власного досвіду знає наскільки потрібні килими військовим.

"Військові завжди змінюють позиції, живуть у бліндажах, які постійно треба облаштовувати. Там часто залазять миші, влітку заводяться блохи. Це все треба викидати. Вода є тільки, щоб пити, не те, щоб щось випрати, чи килими мити", — додає Михайло Попович.

Працівники клінінгової компанії килими для військових чистять щодня по кілька штук. За останні пів року роботу над цим проєктом не припиняли.

"Дехто приносить самостійно, дехто передає через волонтерів, є люди, які зі свого регіону збирають килими мікроавтобусами, привозять і навіть просять, щоб ми їх не фотографували, не виставляли відео, вони не хочуть, щоб знали, що це вони, але збирають по родичах, по знайомих з цілого села мікроавтобусами", — додає співвласниця клінінгової компанії Тетяна Попович.

Волонтери зазначають, що будь-яка діяльність, яка зараз відбувається в Україні, — це все завдяки тим хлопцям, які у Збройних силах нас захищають. І кожен має взяти на себе відповідальність, допомагати так, як він вміє.


Коментарі

UA Україна

Хай Господь благословить кожну людську працю!))

Читайте також