Збираються групами, вимагають гроші: у словацькій Нітрі почастішали жорстокі напади на підлітків

8
1

У Нітрі група молодиків напала та жорстоко побила шістнадцятирічну дівчину на автобусній зупинці біля середньої школи.

Мати дівчинки звернулася до поліції та опублікувала в соцмережі заклик допомогти знайти свідків інциденту. За її словами, підлітку ніхто не допоміг і її довелося лікувати.

Як повідомляє портал My Nitra, напад стався 27 листопада після 13:00. Дівчина стояла на автобусній зупинці на Хреновій біля середньої школи, коли група молодих людей почала її переслідувати. За словами матері дівчини, ромів було не менше десяти, вони спочатку схопили її за сумку, а потім почали вимагати гроші. Коли дівчина відмовилася, вони плюнули в неї і вдарили в ніс. Ніхто з перехожих не допоміг їй, і зрештою потерпілій надали допомогу в лікарні.

На початку грудня було відкрито кримінальне провадження за хуліганство. Це підтвердив Ярослав Мачек з прокуратури Нітри.

"У зв'язку з процесуальними діями, які тривають, наразі ми не надаємо додаткової інформації" – заявила прес-секретар поліції Яна Шінкова.

Це був не поодинокий випадок у словацькому місті. Місцеві жителі повідомили в соцмережі, що часто стикаються з подібними атаками. Влітку пара молодиків під погрозою застосування мачете вимагала гроші у школярів. Це сталося в центрі міста навпроти району Млини.

«Ми дали їм по п’ять євро. Це були двоє ромів, старшому було близько двадцяти років. Позаду них стояло ще близько десяти людей», - розповів тринадцятирічний хлопець, який став жертвою вимагання.

Поліція незабаром вийшла на слід зловмисників 16-річного Еріка та 20-річного Дениса та висунула їм звинувачення у пограбуванні. Виявилося, що молодший був причетний ще як мінімум до одного випадку пограбування. Його жертвою став 14-річний школяр, у якого він забрав гаманець на зупинці громадського транспорту на вулиці Сладковіча.

Кілька місяців тому поліція Нітри попередила мешканців про підвищену пильність у районі Млини – ринок – Пріор, де часто можна зустріти асоціальних елементів. Проте жителі Нітри не почуваються в безпеці навіть в інших місцях. Поліція повідомила, що посилила патрулювання, утім деякі мешканці написали у соцмережі, що також готові патрулювати місто у приватному порядку.

Цього року у Нітрі також розшукували невідомих зловмисників, які в універмазі Mlyny напали на 15-річного хлопця.

Коментарі

ЛТ
Лем так

У гарем,чорнож....их...

Читайте також