Збитки від буревію на Закарпатті оцінюють в 11,4 млн грн

16
0

повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА

За попередніми даними, збитки від стихії на Закарпатті оцінюють в 11,4 млн грн. Збитки, завдані бюджетним установам та житловому сектору у Берегівському районі, становлять понад 1 млн грн. Закарпатська ОДА зобов’язалася відшкодувати з бюджету області та району руйнування комунальних будівель - шкіл та дитсадків. Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА.

Голова облдержадміністрації Олег Гаваші провів нараду з питань ліквідації наслідків стихійного лиха та відшкодування завданих збитків у Берегівському районі.

Загалом тут пошкоджено приватні будинки та об’єкти комунальної сфери (414 будинки). Стихія поруйнувала два дитсадки у селах Астей та Мочола, школу-дитсадок у селі Велика Бакта та клуб в Астеї. За попередніми підрахунками, збитки, завдані бюджетним установам та житловому сектору, становлять понад 1 млн грн. У Берегові суттєво пошкоджено водоочисні споруди ТзОВ `Водоканал Карпатвіз`. Шкоди - майже на 100 тис. грн.

Стихією, що відбулася на Закарпатті, на території Виноградівського району теж пошкоджено три приватні будинки (91 тис. грн).

Відновлювати пошкоджені будівлі треба терміново, тому Олег Гаваші у приміщенні Брегівської райдержадміністрації провів прийом громадян, в першу чергу малозабезпечених, чиї оселі постраждали внаслідок стихійного лиха. Загалом, 43 мешканців Берегівщини, які звернулися до керівника області, за кошти обласної програми `Турбота` отримають допомогу - залежно від обсягів завданих збитків.

Як повідомив голова облдержадміністрації, область взяла на себе зобов’язання коштом обласного та районного бюджетів відновити пошкоджені стихією установи бюджетної сфери. Так, з обласного бюджету виділено кошти на відновлення школи-дитсадка с. Велика Бакта та дитсадка у с. Мочола. Прийнято рішення не тільки усунути пошкодження, завдані стихією Великобактянській школі-дитсадку, а й провести її капітальний ремонт. Тож частину коштів виділять і з районного бюджету, а ще понад сто тисяч - вишуковуватимуть в обласному бюджеті. За кошти районного бюджету планується відновити пошкоджені стихією дитсадок та Будинок села-клуб у Астеї.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також