Здано в експлуатацію нову 39-кілометрову дільницю "Гьорбегаза-Ніредьгаза"

5
0

швидкісної автомагістралі М3, що прокладається до українського кордону

З урахуванням цієї дільниці загальна протяжність угорських автомагістралей сягнула за 1000 кілометрів, сказав на церемонії уведення її в дію Прем`єр-міністр Угорщини Ференц Дюрчань.


Споруджувана до українського кордону автомагістраль є складовою частиною 5-го пан`європейського транспортного коридору "Венеція-Трієст-Копер-Любляна-Будапешт-Львів-Київ". З початком автотраспортного руху по дільниці "Гьорбегаза-Ніредьгаза" тривалість руху автомагістраллю між Ніредьгазою і Будапештом скоротилася на півгодини. За словами глави угорського уряду спорудження автомагістралі М3 триватиме, вже готується план будівництва чергової дільниці "Ніредьгаза-Вашарошнамень".


Спорудження автомагістралі М3 розпочалося ще у 80-х роках минулого століття. Перша її дільниця між Будапештом і Дьондьошем була завершена у 1883 р., яка у 1998 р. продовжена до Фюзешобоня, у 2002 р. - до Полгара, а в 2004 р. - до Гьорбегази. Разом з тільки-но уведеною в експлуатацію новою дільницею загальна протяжність автомагістралі сягнула 226,7 кілометра, а протяжність всіх швидкісних автомагістралей Угорщини - 1011 кілометрів.


Тепер ЗАТ "Розвиток національної інфраструктури" ведуться підготовчі роботи зі спорудження чергової дільниці автотраси "Ніредьгаза-Вашарошнамень" протяжністю 46 кілометрів. Її з`єднають із швидкісною автомагістраллю М300 завдовжки 38 кілометрів, що буде прокладена із Вашарошнаменя до Загоні. Завершальним етапом будівництва стане 5-кілометрова дільниця автотраси від Загоні до українського кордону. Від Вашарошнаменя до українського кордону протягнеться ще один відрізок автомагістралі. Завершити угорську дільницю швидкісної автомагістралі до українського кордону передбачається у 2013-2014 роках.


Відповідно до підписаної 21 березня 2006 року в Києві міжурядової угоди місце перетину автомагістраллю кордону знаходитиметься між селами Дийда (Україна) та Берегдороуц (Угорщина). Вартість інвестиційного проекту "Західний кордон (с. Косин) - Київ (Південна транс`європейська магістраль)" завдовжки 735 кілометрів оцінюється у 4 млрд євро.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також