Здорове волосся - наш найдорожчий аксесуар

12
0

Гарне, довге, здорове волосся - мрія майже кожної жінки. Незалежно від генетики, мати таке волосся реально, але потрібно правильно його доглядати та використовувати підходящі засоби.

Також не забувайте, що на стан волосся дуже впливають продукти та спосіб життя, тому варто забезпечити здорове харчування, наповнити свій раціон вітамінами та мікроелементами, та стан волосся покращиться.

Як мити голову

На його стан гарно впливають натуральні шампуні, які не містять силіконів та ПАвів. Обирайте шампунь, який підходить до типу шкіри голови, а не типу волосся. Склад важливий, бо силікони та агресивні ПАВи обтяжують та висушують волосся.

Декілька правил, як мити голову, щоб локони були живими та гарними:

  1. Не треба мити її щодня, волосся стане ламким та сухим. Краще робити це 2-3 рази на тиждень.
  2. Мити потрібно лише шкіру голови, для очищення кінчиків буде достатньо піни, яка утворилась під час миття шкіри. Не варто терти кінчики та сильно їх викручувати.
  3. Не можна розчісувати мокре волосся, через це воно стає ламким. Обережно промокніть його рушником після миття, цього буде досить. Потім можна розчесати пасми гребінцем.
  4. Не мийте голову гарячою водою, а ще краще в кінці ополоснути пасми прохолодною водою, це додасть їм блиску.

Догляд за волоссям

Якщо незадовільний стан волосся викликаний лише неправильним доглядом чи його відсутністю, то виправити ситуацію буде легко. Проте якщо причина криється у внутрішньому захворюванні, проблемі з гормональним фоном чи недоліком вітамінів, буде потрібна консультація лікаря.

Щоб волосся завжди було блискучим та доглянутим потрібно правильно підібрати бальзам, який ви наносите після миття. Його обирають під тип волосся, тобто не варто брати засоби однієї серії, шампунь та бальзам можуть бути зовсім різними.

Бальзам наносять на мокре волосся, лише з середини на кінчики. На шкіру голови його мазати не треба. Раз на тиждень також слід використовувати живильні маски, їх витримують на волоссі довше, ніж бальзам, зазвичай 5-7 хвилин.

Краще не використовувати фен і випрямляч для укладки, але якщо без цього не обійтись, не забувайте про якісний термозахист.

Ще одна порада - використовуйте масло для кінчиків. Воно чудово живить та запобігає сухості волосся.

Косметику та засоби догляду краще купувати в аптеці, там більш якісні та перевірені продукти. Замовити все необхідне можна з великого каталогу АНЦ, де ви знайдете товари за низькими цінами з доставкою по Україні.

Проте головне - це слідкувати за харчуванням та приймати вітаміни, обрати які допоможе лікар.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також