Здоров'я українців оцінили на 115 доларів

8
0

В Україні в 2011 році витрати на медицину були в 10-15 разів нижчими за європейські, і складали 920 гривень, або трохи більше 115 доларів на одного громадянина на рік, повідомила голова комітету Верховної ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва.

 

За словами депутата, в середньому у Європейському регіоні цей показник становить 1546 доларів, а в середньому у світі – 478 доларів.
 
"За рівнем державного фінансування охорони здоров'я наша країна перебуває на рівні країн із низьким рівнем доходу. І це, незважаючи на те, що за останні 10 років витрати на охорону здоров'я збільшилися майже в 6 разів. Якщо в 2002 році загальний фонд зведеного бюджету на охорону здоров'я становив лише 6,5 мільярда гривень, то в 2011 році витрати на охорону здоров'я вже перевищили 41,5 мільярда гривень", - повідомила Бахтєєва.
 
Проте, наголосила нардеп, це не призвело ні до підвищення якості та доступності медичної допомоги, ні до підвищення оплати висококваліфікованої праці медичних працівників.
 
За даними Бахтєєвої, нині у сфері охорони здоров'я близько 70% всіх витрат продовжує йти на зарплату лікарів, 8% - на оплату комунальних послуг і лише близько 11% на медикаменти.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також