Зеленського просять присвоїти звання Героя України полеглому захиснику із Закарпаття Михайлу Мадяру

2284

На сайті Офісу президента України зареєстрували петицію про присвоєння звання "Герой України" полеглому на війні захиснику Михайлу Мадяру.

Захисник із села Великі Ком'яти Михайло Мадяр добровільно пішов захищати цілісність та незалежність Батьківщини 26 лютого 2022 року. Закарпатець служив в складі 128 окремої гірсько-штурмової бригади водієм-санітаром медичного пункту самохідного артилерійського дивізіону. Михайло брав участь у боях на найгарячіших напрямках фронт, врятував не одне життя солдатам, евакуйовуючи поранених із поля бою.

Михайло Мадяр загинув 6 липня 2024 року на Харківському напрямку. Поховали захисника 11 липня в рідному селі Великі Ком'яти.

"Я та наша родина завжди пишалася і пишаємося тим що Михайло був відданим, щирим, відважним, чесним, справедливим, розумним сильним духом. Пане Президенте від імені мами загиблого героя Мадяр Марії та від усієї родини просимо присвоїти звання "Героя України" (посмертно) Мадяр Михайлу Івановичу", — йдеться у петиції.

Петицію із закликом присвоїти Михайлу Мадяру зареєструвала Ганна Гелетей. Зараз вона набрала понад 5500 голосів з необхідних 25000. Підтримати петицію можна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/234842

Редакція Mukachevo.net висловлює щирі співчуття рідним, близьким та побратимам полеглого захисника.

Вічна пам'ять та вічна шана Герою, який віддав життя за кожного з нас!

Коментарі

Читайте також