Зеленський підписав закон про легалізацію медичного канабісу

10
3

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про легалізацію медичного канабісу, який регулює його обіг в медичній, промисловій і науковій діяльності.

Як зазначається на сайті Верховної Ради, що 13 лютого президент підписав закон "Закон про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни".

15 лютого закон про легалізацію медичного канабісу опублікували у парламентській газеті "Голос України". Документ набуде чинності через пів року після оприлюднення.

13 липня 2023 року Верховна рада України підтримала законопроект №7457 про легалізацію медичного канабісу у першому читанні.

21 грудня 2023 року Верховна рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект №7457 про легалізацію медичного канабісу. Рішення підтримали 248 депутатів. Документ регулює обіг канабісу лише в медичній, промисловій та науковій діяльності. Розповсюдження марихуани для рекреаційного споживання й надалі вважатиметься злочином і буде розслідуватися поліцією відповідно до законодавства.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

ЯЗ
я- Зелебот

тому підтримую всі Зе пропозиції, незалежно, наскільки вони необхідні народу

П
Правильно

Медичний канабіс це не про наркотики а про ліки

Р
Растафарай

Давно пора тепер ліки будуть на рослинній основі а не на порошках всяких

Читайте також