Зеленський відмовився підписати закон про кастрацію педофілів

13
0

Президент Володимир Зеленський повернув до Верховної ради для доопрацювання закон, яким передбачалася примусова хімічна кастрація для педофілів.

На сайті Верховної ради зазначається, що сьогодні 4 вересня, документ повернуто з пропозиціями Зеленського.Однак, тексту пропозицій президента наразі не опублікували.

Нагадаємо, 11 липня Верховна Рада підтримала законопроект №6449 про посилення відповідальності за злочини сексуального характеру проти дітей.

Проект закону запроваджував для педофілів покарання у вигляді примусової хімічної кастрації та посилював відповідальність за злочини педофілії.

Зокрема, зґвалтування малолітньої чи неповнолітньої мали б каратися позбавленням волі від 7 до 15 років (до того 7-12 років), а розпусні дії щодо особи, яка не досягла 16 років, – 5 р. ув’язнення (до того обмеженням або позбавленням волі на строк до 5 років).

Також мали створити публічний реєстр осіб, які були засуджені за зґвалтування чи сексуальне насильство щодо неповнолітніх та встановити пожиттєвий адміністративний нагляд за такими особами після їх звільнення з в’язниці.

Зазначимо, що з початку року в Україні зафіксовано 32-випадки педофілії. І Закарпаття також є у списку.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також