Зґвалтування 14-річної на Закарпатті: апеляційний суд відмовив у обранні запобіжних заходів для підозрюваних

11
8

Про відмову взяти під варту підозрюваних у зухвалому зґвалтуванні повідомили на Facebook-сторінці юридичної компанія "Міллер".

"Суд без виклику сторін розглянув клопотання і не задовольнив його. При цьому сам послався на главу 18 КПК України, у якій чітко зазначено, що розгляд клопотання про застосування запобіжного заходу здійснюється за участю прокурора, обвинуваченого, його захисника. Але ані позиція прокурора щодо ризиків, ані думка обвинувачених, суду, ймовірно, не була цікавою", — повідомила юридична компанія "Міллер".

Прокуратура обґрунтувала необхідність застосувати запобіжні заходи через ризики, що:

  • Підозрювані будуть переховуватись від суду, щоб уникнути відповідальності. Хлопці живуть близько до кордону. Вони не підлягають мобілізації і не мають заборони на перетин державного кордону, бо є неповнолітніми. Також вони досить добре знають місцевість, щоб перетнути кордон поза КПП.
  • Через те, що всі вони живуть в одному селищі, хлопці можуть тиснути на дівчину і свідків, щоб ті змінили показання.

"Прокуратура висловила свою категоричну позицію: обрати реальне відбування покарання. Тому ризики є абсолютно обґрунтовані. А позиція суду щодо недоцільності застосування будь-якого запобіжного, досить суперечлива", — повідомляють на Facebook-сторінці юридичної компанії.

Наразі у справі відкрили апеляційне провадження, у якому Закарпатська обласна прокуратура звернулась із клопотанням про обрання запобіжного заходу.

Раніше Mukachevo.net розповідало, що жахливий злочин підлітки скоїли ще влітку 2021 року. Тоді двоє 15 річних та один 14-річний підлітки затягли 14-річну дівчинку до підвалу та по черзі усі троє її зґвалтували. Підлітки знімали все на відео для шантажу. Пізніше відео знущань вони завантажили в Інтернет.

16 березня 2023 року суддя Воловецького районного суду присудила підліткам по п’ять років позбавлення волі, але звільнила від покарання, призначивши всім трьом випробувальний термін на два роки.

Суд під час ухвалення рішення враховував, що обвинувачені є неповнолітними, не мають судимостей, визнали провину та розкаялися. Також суд спирався на «позитивні характеристики», які написали обвинуваченим вчителі з місцевої школи. Вони вважають ув’язнення «занадто суворим покаранням».

Подія та вирок викликали хвилю обурення серед громадських діячів і політиків, які критикували дії суддів і педагогів. Також з'ясувалося, що коли кривдники мали перебувати під домашнім арештом, вони вільно ходили вулицями і вигукували їй образи.

Зазначимо, що обласна влада звернула увагу на цинічний вирок ґвалтівникам лише на 4-й день і після резонансу.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

П
Петро

Усі сволота-як учителі,судді,прокурори,сільрада,село і сусіди,Спустили все на тормоза,Туй закон ся не читать-гроші бавлять все,Дітей у цих сім,ях майже нема,якщо дають право сволоті на таку нечувану наругу над дитиною,Є БОГ він вам всім віддячить,

П
Прокурор

Украсти пацанів і на войну там най наші у очко єбуть піда...Ів

П
Петро

Всі попіарились на біді закарпатської родини і все. Де ті всі журнашлюзи, київські адвокати та юристи?

Б
Бічкаш

І це вже не одна лише товстопопа місцева біровка соло мутить! живуть близько до кордону? добре знають місцевість, щоб перетнути?! Альо, прокурорчики, кордон по хребту на Волівеччині був 80-85 років тому! Якби то вони мешкали десь у Вілоку або Селменцях - то таке можна приштіліпати до справи. Доречі, а де голоси адвокатів потерпілоі? Там пару йменитих столичних

СС
Се Се кампец

Так много шуміхи боло а вони і так собі порішали. Тотальна корупція гірше чим в Африці

П
Петро

Ми так і думали що рука руку миє,пес пса не з,їсть-коллеги,,,,,слів нема,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,?

Б
бл

прізвища суддів апеляційного суду в студію! Народ повинен знати своїх «героїв» в обличчя! Невже опублікувати не можна через якусь букву закону?

Ф
феміда

Бола наруга над людиною, усі бачили об'єктивні дані. Так звані судді хочуть пізнати що таке здирання шкіри?

Читайте також