Зі Львова до Гамбурга: як доїхати

16
0

Сьогодні Німеччина стала чи не найвідвідуванішою країною серед українців: хтось приїжджає до рідних, хтось шукає роботу за кордоном, а хтось їде у відпустку.

Найпростіший та найбюджетніший спосіб дістатись туди — поїхати автобусом. До того ж купити квиток на автобус Львів Гамбург можна онлайн — достатньо зайти на сайт перевізника (наприклад, klr.com.ua). На сторінці відобразяться усі доступні рейси, з яких можна обрати найбільш зручний.

Що можна везти з собою?

Наступним кроком після придбання квитків буде пакування валізи. Тут потрібно враховувати певні нюанси, адже Німеччина накладає певні обмеження на ввіз деяких товарів та речей. Втім, можна не переживати: правила достатньо лояльні.

Основні обмеження стосуються:

  • Незадекларованої готівки. Дозволяється ввозити не більш як еквівалент 15 тис. євро у будь-якій валюті.
  • Алкоголю. Його кількість має становити: до 1 л міцного алкоголю, до 2 л напоїв міцністю до 22%, до 4 л вина та до 16 л пива.
  • Цигарок. Можна везти не більше 200 цигарок або 250 г тютюну.

Щодо заборонених предметів, то в їх перелік входить холодна зброя, порнографічні матеріали, підроблені гаджети та вироблені поза ЄС м’ясо-молочні продукти. На ліки для особистого користування обмежень немає.

Як почувати себе комфортно в дорозі?

Тривала поїздка автобусом в будь-якому випадку є неабияким випробуванням, проте деякі речі зроблять її значно зручнішою. Наприклад:

  • дорожня подушка: набивна або надувна — вона розвантажить шию та плечі та дозволить розслабитись;
  • змінне взуття або теплі вовняні шкарпетки, щоб можна було зняти важкі вуличні черевики (чоботи) та дати ногам відпочити;
  • маска для сну — їхати доведеться в тому числі і вночі, тож важливо добре виспатись;
  • теплий плед, яким можна як накритись, так і підстелити під поперек (це зменшить навантаження на спину);
  • запасні навушники — навіть якщо основна пара перестане працювати, ви зможете й надалі насолоджуватись улюбленим підкастом чи музичним плейлистом.

І, звісно, обов’язково візьміть із собою щось для перекусу. Бажано щось солодке: швидкі вуглеводи надають енергії та ситості. Відмінним варіантом стануть сухофрукти, горішки, печиво чи вафельки. Здавалося б, це дрібниці. Але саме вони іноді створюють таке потрібне відчуття затишку і комфорту.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також