"Зірка" перемогла у виноградівському чемпіонаті з міні-футболу (ФОТО)

7
0

Минулої суботи відбулися ігри заключного туру першого в історії Виноградова міського чемпіонату з міні-футболу. Нагадаємо, що одразу шість команд із восьми учасників першості прийшли до кінця змагань з реальною можливістю виграти головний приз чемпіонату. Кому ж він дістанеться? Інтрига зберігалася практично до фінального свистка останнього матчу.

А перед тим педантичний «Автомотив» миром розійшовся з футбольними підприємцями, чи то пак підприємливими футболістами «Сатурна» – 5:5. Причому, підопічні Василя Мелая, виглядали на полі більш налаштованими на перемогу. Однак далекі родичі німецької бундес ліги встояли перед дрібним натиском місцевих бізнесменів, забезпечивши собі почесне третє місце і бронзові медалі чемпіонату. У цьому немала заслуга тренера команди «Автомотив» Андрія Гафинця та її капітана Мирослава Пантя. Із таким же рахунком закінчилася у цей день зустріч аутсайдерів змагання «Енергії» і «Динамо» – 5:5. Утім, це жодним чином не впливало на становище команд у турнірній таблиці.

Чого не скажеш про поєдинок між чомусь принциповими суперниками – «Пожежником» і «Піонером». Одразу зазначимо, що команда Олександра Гала в гарячому змаганні на футбольному полі на цей раз виявилася більш успішною, загасивши палкі піонерські надії на трофеї чемпіонату. 7:4 – результат цього двобою, і Пожежник знову вирвався в лідери. І тепер все залежало від останнього матчу туру, в якому вояцька «Зірка» зустрічалася з амбітним «Метеором» СЕС.

Команда офіцерів і прапорщиків місцевої військової частини з перших хвилин захопила ініціативу і вже у першому таймі вела з рахунком 2:0. «Метеори» схаменулися і забігали швидше тільки після третього пропущеного м»яча. Їм навіть удалося змусити вояків двічі розпочинати гру з центру поля. Та команда Андрія Шаповала виявилася краще підготовленою до гри і фізично, і в психологічному плані.

«Зірка» перемогла і стала переможцем першого виноградівського чемпіонату з міні-футболу. Друге і третє місця відповідно розділили «Пожежник» та «Авто мотив». Кубок, грамоти та медалі переможцю і призерам особисто вручав міський голова Степан Бочкай, що засвідчувало престиж і високий статус щойно проведеного чемпіонату. Подяки мерії дісталися також суддям Степанові Шубі та Василю Бігуну.

Після церемонії нагородження прокоментувати хід чемпіонату і його підсумки ми попросили одного з ініціаторів та організаторів цього спортивного дійства, депутата міської ради Івана Матрунича:

-У керівництві футбольного клубу «Севлюш» з президентом Іваном Бушком ми вже давно обговорювали можливість організації подібної першості. Адже за межами нашого клубу знаходиться чимало молодих людей, які не просто люблять футбол, але й самі знаються на цій грі, мають певні задатки і охоче проводять вільний час, ганяючи м»яча.

Грати на великому полі непідготовленим, нетренованим футболістам, згодьтеся, незручно і виснажливо. А міні-футбол -це саме той формат , що потрібно. Тому як тільки у місті відкрився спортивний майданчик із штучним покриттям, ми майже одразу взялися за реалізацію цього задуму. При міській раді створили оргкомітет, який розробив Положення і узгодив усі технічні нюанси проведення першості.

Федерація футболу допомогла із суддями, які, на мій погляд, чітко і професійно працювали на кожному матчі. Хочу зазначити, що кожен тур змагань був проведений на хорошому організаційному рівні, а присутність практично на всіх поєдинках чималої кількості уболівальників – це явна ознака спортивної інтриги та азарту, що в цілому характерні для футболу. Не обійшлося, звичайно, без погрішностей, певної некоректності і так званих довколафутбольних балачок.

Особисто мені неприємно було чути під час гри на полі і за його межами якісь образливі вислови, які інколи звучали на адресу гравців або тренерів. На жаль, брак спортивної культури характерний не тільки для великих футбольних полів, але й для малих майданчиків. Над цим ще треба працювати, пам»ятаючи, що футбол – найулюбленіша гра не лише дорослих, але, передусім, дітей.

Перший міський чемпіонат з міні-футболу завершився. А що ж далі? Як стало відомо, більше десяти команд уже подали заявки на участь у кубкові Германа Розенталя. Він ось-ось має розпочатися. Організатори турнірів уже зараз задумовуються над формуванням збірної команди Виноградова з міні-футболу, яка би виступала у міжміських і навіть міжобласних змаганнях.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також