Злодій обкрадав мукачівських вчителів

11
0

Нечасто, але трапляються випадки, коли у загальноосвітніх школах пропадають мобільні телефони чи дрібні кишенькові гроші від школярів.

Та,  як розказують педагоги, такі прикрі ситуації вони намагаються вирішувати у стінах школи, аби не виносити, як кажуть «з хати сміття». Та випадок, який трапився у школах м.Мукачева спантеличив весь педколектив.

Наприкінці минулого року,  в грудні,  у вчителя-філолога  однієї зі шкіл міста (в центрі Мукачева) з кабінету, де вона залишила свою жіночу сумку, з гаманця зникло 150 грн. Жінка одразу розгубилась, адже в кабінеті були ще три сумки,  а гроші зникли тільки з її. Порадившись з колегами, вчителі вирішили не звертатись до правоохоронних органів, а спробувати самим визначити, хто б міг наважитись зайти до кабінету, який знаходиться на третьому поверсі і витягнути з сумки гроші. Одразу освітяни не припускали, що до приміщення могла проникнути чужа людина, тим паче кабінет був далеко від центрального входу у навчальний заклад, де менше буває сторонніх осіб.

На початку лютого цього року у  іншій школі мікрорайону «Росвигово» м.Мукачева із сумки завуча школи зникло 700 грн. Вчителі розгубились,  адже двері  на кабінеті були зачинені, тому хто б міг проникнути до нього, вони не припускали, але також до міськвідділу міліції не звертались  і намагались у колективі знайти злодія. Не минуло  й місяця після останньої крадіжки, як непроханий гість повернувся до школи,  з якої розпочав свої  «заробітки». Знову той самий поверх,  кабінет, щоправда інша вчительська сумочка, з якої вдалось чоловікові витягнути 170 грн. Як стверджують вчителі, вони дивувались, адже в сумці був і мобільний телефон, зарплатні та кредитні картки, поряд на столі лежав ноутбук, та нічого не цікавило правопорушника тільки гроші  з гаманця. Також потерпілі жінки стверджують, що крапля людяності все ж таки залишилась у крадія, адже в кожному  з гаманців він залишав дрібні гроші (на хліб чи маршрутку).

Найприбутковішою для зловмисника стала остання, куди встиг проникнути чоловік, школа того ж мікрорайону «Росвигово». Як розповідає вчитель початкових класів, не встигла вона відлучитись з класу на 5 хвилин, як залишилась без своєї зарплатні. Того дня з її гаманця зникла тисяча гривень. На щастя, це остання школа і останній гаманець, який вдалося «обчистити» крадію, а допомогли виявити злодія самі ж вчителі.

Керівництво школи після першої крадіжки 150 грн. із сумки вчителя, вирішило встановити в кабінеті, де було  вчинено крадіжку, камеру відеоспостереження. Наступного разу, коли навідався злодій до того ж кабінету, камера зафіксувала, що чоловік зайшов до кабінету, відкрив сумку, гаманець і витягнув гроші. Потерпілі вчителі з диском звернулись до  працівників міліції Мукачівського міськвідділу за допомогою розшукати крадія. За кілька днів розшуковики міськвідділу знайшли підозрюваного. Ним виявився 33-річний мешканець Мукачева, батько двох малолітній дітей.  Як пояснив чоловік, останній час він залишився без роботи, жінка також тимчасово не працює, доглядає за дітьми (5-річним хлопчиком та 4-місячною дівчинкою). Скрута його примусила йти на кримінал, хоч раніше ніколи не мав проблем із правосуддям. Так і виникла у нього думка обкрадати вчителів, адже вважав, що це найпростіший спосіб швидко, хоч і не набагато збагатитись.

Проти чоловіка порушено кримінальну справу за част.3 ст.185, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років. Триває досудове слідство.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також