ЗМІ купили фото з місця вбивства бін Ладена

8
0

Президент США Барак Обама прийняв рішення не поширювати в ЗМІ фотографії мертвого лідера "Аль-Каїди" Усами бен Ладена, передає в середу, 4 травня, агентство dpa. Про це рішення Обама повідомив в інтерв'ю американській телекомпанії CBS.

За словами прес-секретаря Білого дому Джея Карні, публікація цих знімків означала б загрозу для національної безпеки Сполучених Штатів. Американський президент підкреслив, що він і його радники абсолютно впевнені в тому, що вбитий - Усама бен Ладен. "Дуже важливо не дати використати фотодоказательства як засіб підбурювання або пропаганди, - підкреслив Карні, передаючи слова Обами. - Ми не хвалюся цим, немов якимсь трофеєм".

Тим часом, з інших джерел відомо, що ЗМІ купили фото з місця вбивства бін Ладена.

На фото, куплених Reuters в пакистанського чиновника, зображені троє мертвих чоловіків, що лежать у калюжах крові, і уламки одного з американських вертольотів, задіяних в операції.

Агентство Reuters купило в пакистанського чиновника фотографії, зняті на місці вбивства Усами бен Ладена через годину після його фізичного усунення, на яких зображені три невідомі беззбройні людини.

На фотографіях зображені троє чоловіків - двоє в традиційному пакистанському одязі і один у футболці. З носа, вух та ротів всіх трьох тече кров.

Зазначається, що фотографії куплені у чиновника, що побажав залишитися анонімним. Агентство, проаналізувавши знімки, наполягає на їх автентичності.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також