ЗМІ: На хабарі попався нардеп від "Слуг народу" Анатолій Гунько

61
0

Правоохоронні органи викрили народного депутата від "Слуги народу" Анатолія Гунька на отриманні хабаря за виділення землі.

За словами джерел Української правди в правоохоронних органах, разом із двома спільниками Гунько отримав "винагороду", щоб вирішити питання з передачі в оренду підприємцю державних земель.

Він начебто вже отримав перший транш – 85 тисяч доларів.

В пресслужбі НАБУ зазначають, що нардеп отримав першу частину коштів у сумі 85 тис. доларів США від приватного підприємця за нібито передачу в оренду державних земель.


В СБУ уточнюють, що Гунько за гроші обіцяв бізнесмену забезпечити надання в обробіток державних земельних ділянок Національної академії аграрних наук України.

Правоохоронці задокументували злочинну діяльність нардепа та викрили його «на гарячому» під час отримання ним першої частини неправомірної вигоди у розмірі 85 тис. доларів США.


У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), вирішується питання щодо повідомлення про підозру народному депутату і двом його спільникам.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Довідково. Гунько – адвокат і народний депутат України 9 скликання. 2015 року балотувався від партії «Наш край» до Київської облради.

Кандидат від Батьківщини Анатолій Гунько організував концерт співачки Ольги Полякової у місті Ніжин Чернігівської області. 13-14 липня 2019 року за сприяння кандидата від політичної партії «Батьківщина» Анатолія Гунька були організовані концерти гурту Фрістайл у місті Носівка та Павла Дворського в смт. Срібне Чернігівської області.

2019 року балотувався за 209 округом від партії Батьківщина, посів третє місце (25 %, 17 тис. голосів).

25 жовтня 2020 року переміг на довиборах до ВРУ на 208 окрузі, став народним депутатом IX скликання, обійшовши головного опонента Олега Ляшка – лідера Радикальної партії


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також