Зміна професії: вчитель з Мукачева став військовослужбовцем

33
4

До війни Володимир Солочинський працював вчителем предметів трудового навчання та Захисту України у Мукачівській школі №20 імені О. Духновича.

29 лютого 2022 року, з початку повномасштабної війни добровільно вирішив піти на фронт, і з’явився у Мукачівський РТЦК та СП. З 1 березня 2022 року призначений на посаду заступника командира роти з морально-психологічного забезпечення в роту зв’язку 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада. Після 26 років роботи вчителем одягнув військову форму і став на захист своєї країни.

«Чи міг я зробити інакше? Ні. Як громадянин і вчитель, я мав показати приклад своїм учням, яких навчав основам військової справи і розповідав про конституційний обов’язок, важливість захисту своєї країни. Чи було страшно? Так. Тоді ніхто не знав, що нас чекатиме на лінії зіткнення з ворогом» — розповідає Володимир.

«Тут у мене з’явилися нові друзі. Вони так само як і я залишили мирне життя, щоб стати на захист своєї країни, своїх сімей, дітей. З колегами-вчителями та учнями ми продовжуємо наше спілкування, їхня підтримка для мене дуже важлива. Коли виженемо ворога з наших територій, повернусь знову у школу. А поки я тут, в лавах ЗСУ. Я бачу, якою ціною мої товариші виборюють перемогу, і пишаюся тим, що є частинкою цієї великої історії».

Після війни Володимир повернеться додому. Він знову стане вчителем, сіятиме мудре, розумне і вічне. Але ніколи не забуде своїх військових товаришів, розповідатиме учням про те, що бачив і що зробив, про їхні подвиги з побратимами. Для своїх учнів і кожного із нас він є прикладом для наслідування і справжнім Героєм.

Нині у лавах Збройних сил України служать 4 наших вчителів з Мукачева. Нехай усі захисники повернуться живими до своїх рідних.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!




Коментарі

Р
Реал

Трудовик - не вчитель , а такий як і інші , що ЩОДЕННО працюють првсюдно і без піару . Морально - психологічна підтримка , "герой" ????... Отямтеся , населення !!!

У2
Учень 20 школи

Дуже хороший вчитель, завжди по-доброму ставиться до учнів та пояснює з терпінням.

О
Опитний

Хто не рискує, тот не п'є шампанськоє. Дай Боже, шо би ся вернув

Ш
Штігов

Базований чоловік

Читайте також