Знищення корупції зупинить Україну?

11
0

Через те, що абсолютно усі сфери життя в Україні просякнуті корупцією, раптове припинення дачі хабарів може зупинити країну, переконаний політтехнолог Олексій Голобуцький.

За словами фахівця, на сьогоднішній день корупція є кровоносною системою Україну, тому влада стикається з великою кількістю ризиків, борючись з цією проблемою.

Якщо розгорнеться серйозна війна проти хабарництва, її почне саботувати весь чиновницький апарат, бо не захоче втратити "тепленькі" місця біля корита, за які також було свого часу заплачено тими ж таки хабарами.
 
Політтехнолог також вважає, що Рада національної безпеки і оборони України має розробити державну програму боротьби з корупцією, і переписати усі нормативні акти, складені під конкретних депутатів.
 
Голобуцький також вважає, що усі рішення мають стати прозорими та публічними. Їх необхідно заносити до мережі, щоб кожен громадянин міг побачити усі конкурси по вакантних посадах у владі.
 
Нагадаємо, нещодавно регіонали через Конституційний суд добились нівелювання положення закону "Про засади запобігання та протидії корупції", згідно з яким держслужбовці і депутати повинні були декларувати свої витрати і витрати своїх родин з дня вступу в дію даного закону 1 липня 2011 року.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також